Udrea acuzată de conflict de interese, detunare de fonduri şi subminarea intereselor financiare ale UE

Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea, a fost acuzată de un denunţător că ar fi permis unei firme să acceseze fonduri europene, pentru un proiect privat. Conform luju.ro, care citează surse judiciare, Udrea este acuzată de conflict de interese, deturnare de fonduri şi subminarea intereselor financiare ale Uniunii Europene.

"La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, pe numele Elenei Udrea a fost depus, recent, un denunţ penal. Aceleaşi surse afirma că, în urma denunţului, la Parchetul General a fost format dosarul 535/P/2014, care se afla în faza actelor premergătoare", scrie luju.ro

Potrivit sursei citate, acuzaţiile la adresa Elenei Udrea, vizează fapte pe care aceasta le-ar fi comis în perioada în care a deţinut funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Dosarul priveşte contractul încheiat, în 2011, între Ministerul Dezvoltării şi Medusa Hotel International SRL, pentru realizarea “Complexului de Agrement La Stejarii”.

Proiectul a costat 11 milioane de euro şi a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 depus pe Axa prioritară 5 - dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, domeniul major de intervenţie 5.2 - crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Autorul denunţului împotriva Elenei Udrea susţine că respectivul complex turistic nu ar fi fost utilizat pentru scopul în care a fost construit. "În realitate, acesta ar fi luat destinaţia unor facilităţi gândite să aducă beneficii exclusive unei societăţi private, mai exact facilităţi de agrement şi exploatare a unui complex rezidenţial proprietate privată", scrie Luju.

Autorul denunţului mai susţine că însăşi Elena Udrea ar avea asigurată o locuinţă proprie în complexul rezidenţial construit pe bani europeni. O altă dovadă a faptului că respectivul complex nu este unul turistic este reprezentată de faptul că accesul nu este unul liber, ci s-ar face doar pe baza unei invitaţii.

În consecinţă, Elena Udrea este acuzată că ar fi folosit bani de la bugetul de stat şi din fondurile UE pentru construirea unui complex rezidenţial privat, deşi învestiţia viza ridicarea unui obiectiv care să contribuie la îmbunatăţirea şi diversificarea serviciilor turistice prin creşterea numărului de turişti la nivelul Capitalei.

PMP neagă toate aceste acuzaţii şi susţine că denunţătorul ar fi un om al lui Dan Voiculescu, patronul Antenelor, aflat în prezent în închisoare pentru fapte de corupţie.

"Denunţul penal este o aberaţie fără margini. Acesta a fost formulat de către Sandu Jean Cătălin, fost jurist la Institutul de Cercetări Alimentare (I.C.A), astăzi coleg de închisoare cu Dan Voiculescu, acuzat de corupţie şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a I.C.A.

Constatăm că Felix nu poate dormi liniştit nici în închisoare. Nu poate accepta că Justiţia şi-a făcut datoria, că nu a reuşit să resusciteze sistemul securisto-comunist care a fost înfânt, că nu a anulat statul de drept, deşi a făcut încercări disperate în acest sens în anul 2012", scrie departamentul de comunicare al PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne