UPDATE: PC şi PRL au fuzionat. Ponta salută iniţiativa: "Vreau să ducem mai departe modelul USL"

Daniel Constantin
Daniel Constantin (Epoch Times România)

UPDATE: Premierul PSD Victor Ponta a salutat, pe Facebook, uniunea celor două partide, salutând apartiţia noii formaţiuni ce se va numi ALDE (nume care copiaza ad litteram denumirea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European). În mesajul său, premierul transmite noii formaţiuni ca vrea, ca împreună, să ducă mai departe proiectul USL

"Apreciez efortul PLR şi PC de a construi o forţă politică de centru în România. Scena politică are nevoie de un partid care să unească forţa ideilor liberale cu echilibrul conservatorilor şi cu abordarea socială specifică.

Am toată încrederea în domnii Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. Vreau ca, împreună, să ducem mai departe modelul pe care l-am creat în Uniunea Social Liberala.", scrie premierul, pe Facebook.

***

Controversata fuziune a PC cu PRL devine realitate. Delegaţii la Congresul Partidului Conservator au semnat, vineri, rezoluţia privind fuziunea partidului condus de Daniel Constantin cu Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Mandatat să semneze protocolul de fuziune a fost chiar şeful partidului, Daniel Constantin care, reamintim, a fost în ultima perioadă ţinta unor critici dure, colegi ai săi acuzându-l că i-a furat partidul lui Dan Voiculescu.

Liderii prezenţi la Congres au apreciat însă ca benefică fuziunea celor două partide: "Susţinem acest proiect foarte bun, care ne ajută să ajungem a treia forţă politică", a declarat conducătorul PC Galaţi Eugen Durbacă, citat de Mediafax.

La rândul său, senatorul PC Mircea Banias a susţinut că PC trece la stadiul de a se bate "de la egal la egal cu PNL şi PSD".

"PC trece la stadiul la care avea nevoie de alţii la stadiul la care alţii vor avea nevoie de noi pentru construirea de majorităţi. PC nu dispare astăzi. ALDE se va bate ca de la egal la egal cu PSD şi PNL", a adăugat Banias.

Luând cuvântul în faţa delegaţilor la congres, Daniel Constantin a afirmat că prin fuziunea PC cu PLR se va forma cea de-a treia forţă politică "ALDE" (numele preluat după Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European n.r.), a cărei identitate europeană să nu poată fi pusă la îndoială.

Constantin a mai susţinut că PC are o şansă istorică să "aşeze a treia forţă politică".

Primarul Sectorului 4, Constantin Popescu Piedone, unul din cei mai influenţi oameni din partid a lipsit de la Congres, însă Daniel Constantin a afirmat că acesta are o prezenţa numeroasă în sală.

Absentă a fost şi Maria Grapini, care, de altfel, a anunţat acum trei zile că nu va lua parte la congres şi l-a acuzat pe Constantin ca i-a confiscat partidul lui Voiculescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne