Der Standard "Coruptibilitatea elitei politice a rămas cancerul politicii româneşti"

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

"Coruptibilitatea elitei politice a rămas cancerul politicii române", scrie Cotidianul austriac Der Standard, preluat de Rador.

Articolul publicaţiei austrice austriece arată că atunci când o ţară întreagă este administrată de un guvern acuzat de corupţie sistematică dar aparat de Parlament, cu toate că ţara respectivă este membru plin al UE, se creează un caz special.

"Coruptibilitatea elitei politice a rămas un cancer al politicii române. Mai ales social-democraţii – în frunte cu fostul premier Adrian Năstase şi urmaşul său (şi pupila sa politică) din 2012, Victor Ponta s-au dovedit a fi coruptibili. Năstase a fost condamnat de două ori la mai mulţi ani de închisoare. DNA îl acuză pe Ponta de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în acte şi abuz de putere.

Preşedintele (de origine germană) îi cere demisia. Însă majoritatea parlamentară dominată de persoanele din tabăra lui Ponta îl apără nu doar pe acesta, ci şi pe alţi miniştri acuzaţi. Majoritatea vrea chiar să schimbe şi pe şeful curajos al DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin intermediul adoptării unor noi legi. Ponta, care a fost nevoit să renunţe la titlul de doctor din cauza unor acuzaţii de plagiat, a fost la rândul lui anchetator anticorupţie în perioada 1998 – 2001. Până în acest moment, Comisia Europeană păstrează tăcere faţă de criza constituţională din România.", scrie der Standard, într-un articol sugestiv intitulat "România, un caz special."

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne