Maria Grapini se disociază de conducătorul PC: "M-aţi dezamăgit, domnule Daniel Constantin"

Maria Grapini
Maria Grapini (www.mariagrapini.ro)
Loredana Diacu
16.06.2015

Considerată unul din stâlpii Partidului Conservator, europarlamentarul Maria Grapini transmite un mesaj dur conducătorului PC: "M-aţi dezamăgit, domnule Daniel Constantin, şi nu numai pe mine!"

Prin intermediul unei scrisori deschise, publicate pe contul său de Facebook, Maria Grapini îşi exprimă dezămăgirea faţă de actualul conducător al PC, Daniel Constantin, pe motiv că acesta i-a confiscat partidul lui Voiculescu, care, reamintim, este închis pentru privatizarea frauduloasă a ICA.

În scrisoare deschisă, Grapini anunţă că nu va lua parte la Congresul PC, pe motiv că nu poate participa la proiectul de desfiinţare a PC, "a spiritului şi doctrinei acestuia", şi transmite un "ultim mesaj" colegilor săi:

"Voiam să spun umaniştilor, conservatorilor, că nu eu plec din partid, ci dumneavoastră. Desfiinţaţi un partid pe care l-aţi primit de-a gata! Aş fi vrut să fiu prezentă la ultimul Congres al PC, să spun că nu aţi făcut nicio activitate politică de un an de zile în numele partidului, aţi fugit de sigla PC, nu aţi vrut să vă mai asociaţi numele cu PC", i se adresează Grapini lui Constantin.

"Întrebarea pe care o adresez public este următoarea: dacă nu aţi mai vrut să aveţi de-a face cu Preşedintele fondator al PC şi cu Partidul Conservator, de ce nu aţi plecat din partid? Moral era să plecaţi şi să lăsaţi partidul fondatorilor şi celor care au crezut în el. Măcar atâta lucru puteaţi face, pentru cât aţi primit de la PC!, adaugă Grapini.

Totodată, Grapini îi reproşează conducătorului PC că a făcut o convocare hilară la Congres: "se va organiza în una din zilele 18, 19 sau 20 iunie..." după care, cu câteva zile înainte (mai puţine decât prevede statutul), reveniţi şi stabiliţi ziua fără a transmite materialele ce se vor dezbate la Congres?"

"Eu sunt membru în Parlamentul European şi nu pot să-mi anunţ absenţa pe o asemenea convocare", adaugă europarlamentarul.
Pe de altă parte, cum să vină filialele la Congres (prin delegaţii desemnaţi) dacă nu cunoaştem materialele pe care le prezentaţi în Congres.

Grapini îi mai transmite lui Constantin că diferenţa de opinie pe care a avut-o cu Preşedintele fondator Dan Voiculescu ar fi trebuit să-l conducă la demisia din funcţia de Preşedinte al Partidului Conservator, "pentru că, nu-i aşa, profesorul Voiculescu v-a adus în partid, v-a nominalizat pentru funcţia de Preşedinte şi v-a negociat funcţiile de Vicepremier şi Ministru."

"Nu pot să înţeleg, moral vorbind, cum să ai diferenţe de opinie cu cineva, dar să-i confişti (profitând că nu se poate apăra) partidul pe care l-a fondat?!", se întreabă Grapini, precizând că nu poate să fie parteneră într-un proiect prin care Constantin desfiinţează partidul în care ea a investit muncă, timp şi a creat speranţe multor oameni.

Reamintim că fondatorul PC, Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, l-a etichetat pe Constantin drept trădător. Constantin este acuzat că nu ar fi făcut nimic pentru ca Ministerul Agriculturii să nu se mai menţină parte civilă în dosarul ICA, în vederea recuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro adus statului de Voiculescu şi complicii săi.

Ulterior, lui Constantin i s-a reproşat că a confiscat practic partidul, odată fondatorul acestuia ajuns după gratii, şi a îndreptat formaţiunea spre o fuziune cu formaţiunea unui personaj aflat în graţiile Puterii, respectiv PLR-ul lui Tăriceanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor