Unii deputaţi PLDM sunt gata să susţină orice premier propus de PD, în afară de Plahotniuc

Deputaţii PLDM care sunt de acord să susţină un candidat la funcţia de premier din partea Partidului Democrat au anunţat că vor să cunoască mai întâi numele acestuia.
Sigla PLDM
Sigla PLDM (moldova24.info)

Deputaţii liberal-democraţi care şi-au arătat disponibilitatea de a participa la formarea majorităţii parlamentare şi susţinerea candidatului propus de PD sunt: Vladimir Hotineanu, Ştefan Creangă, Nae-Simion Pleşca, Mihaela Spătaru, George Mocanu şi alţii.

„Eu am declarat de mai multe ori că trebuie să participăm la formarea majorităţii parlamentare, la formarea Guvernului. Eu nu am semnat nimic, aşa cum se scrie în presă, şi nici nu voi semna până nu văd tabloul de la A la Z. Eu aş fi gata să-l susţin, dar există o linie roşie: Numele candidatului”, a afirmat Valeriu Ghileţchi pentru Realitatea.md, precizând că nu va vota un Guvern condus de prim-vicepreşedintele democrat, Vladimir Plahotniuc.

Potrivit lui Ghileţchi, mai sunt şi alţi deputaţi PLDM gata să susţină noul Cabinet de miniştri, aceştia fiind de acord să facă acest pas încă de sâmbătă când a fost convocat Consiliului Naţional Politic şi Biroul Politic al PLDM.

„Trebuie să negociem să oprim riscul alegerilor anticipate. PLDM cade în sondaje, abia de avem 2%, dar nu e vorba atât de sondaj, cât de faptul că prioritatea o au acum PSRM şi „Partidul Nostru”, care au un procentaj foarte mare, eu vreau să susţin parcursul european al ţării”, a declarat deputatul Vladimir Hotineanu.

Precizând că nu intenţionează să părăsească fracţiunea, liberal-democratul a adăugat că decizia îi aparţine, „cine se va conforma bine, eu susţin formarea unei majorităţi parlamentare. Nu vreau să ajung la maidan, m-am născut în deportări şi nu mai vreau, nu mai vreau federalizarea ţării, până acum a fost bine cu PD, dar acum nu mai este?”

Amintim că preşedintele interimar al PLDM a declarat în repetate rânduri că fracţiunea sa nu va susţine un Guvern condus de un premier din partea Partidului Democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe