Ghimpu îl acţionează în judecată pe fostul consilier al lui Băsescu

Mihai Ghimpu îl acţionează în judecată pe fostul consilier pe probleme de securitate naţională al ex-preşedintelui României Traian Băsescu, Iulian Fota, după ce acesta l-a numit „principalul aliat al lui Plahotniuc” şi a declarat că în jaful de miliarde, oligarhul a fost ajutat de liderul PL.
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (captură: privesc.eu)

Ghimpu este nemulţumit de unele declaraţii ale lui Fota, făcute la postul român de televiziune B1, potrivit cărora, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, l-ar fi „ajutat” pe oligarhul Vladimir Plahotniuc în jaful miliardului.

Liderul liberalilor a făcut o sesizare şi la Consiliului Naţional al Audiovizualului de la Bucureşti, cerând sancţionarea postului de televiziune.

„Aceste afirmaţii sunt nefondate şi au fost mediatizate calomnios de unele instituţii mass-media ostile PL. Ele îmi aduc enorme prejudicii de imagine în calitate de om politic. Am trimis o sesizare la CCA din România, solicitând să se ia măsurile cuvenite. Îl voi acţiona în judecată pe Iulian Fota prin intermediul instituţiilor judiciare din România şi Republica Moldova pentru a-mi apăra numele şi reputaţia”, a declarat Mihai Ghimpu.

În cadrul emisiunii „Dosar de politician” la postul de televiziune B1 TV, fostul consilierul al lui Băsescu a menţionat că jaful de miliarde din sistemul bancar al Republicii Moldova a fost făcut cu aportul forţelor care se pretind proeuropene, citat de jurnal.md

„Miliardul a fost furat cu contribuţia unora dintre pro-europenii noştri. Principalul aliat al lui Plahotniuc ştiţi cine este la Chişinău? Este Ghimpu. Pro-românul şi omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit şi îl sprijină pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar împotriva lui Filat. Ghimpu a sperat că dacă Filat se duce de râpă, el va prelua o parte din electoratul lui Filat. Ceea ce vreau să spun este că ce se întâmplă acum în Republica Moldova este o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic, dar şi politic. Oameni în care am avut încredere au adus Moldova în acest dezastru. Când furi un miliard, aclamând că vrei în Europa, este un scuipat peste propriul tău popor” a declarat Iulian Fota.