Preşedintele interimar PLDM: Şansele formării unei majorităţi şi numirii unui candidat sunt foarte mari

În urma consultărilor avute cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, preşedintele interimar al PLDM a menţionat că există şanse foarte mari ca până pe 14 ianuarie să fie desemnat deja un candidat la funcţia de prim-ministru.
Valeriu Streleţ, preşedintele interimar al PLDM
Valeriu Streleţ, preşedintele interimar al PLDM (facebook.com)

„Şansele sunt foarte mari ca până pe 14 să fie desemnat un candidat din partea unei majorităţi formalizate”, a afirmat reprezentantul din partea PLDM, Valeriu Streleţ, conform Privesc.eu.

Acesta a ţinut să opineze că fracţiunea pe care o reprezintă era gata şi să voteze, întrucât erau prezenţi in corpore la şedinţa specială a Parlamentului.

„Fracţiunea liberal-democrată ieri a fost in corpore în Parlament şi era gata să susţină candidatul desemnat de către preşedinte, considerând că este un candidat bun care ar fi putut contribui la depăşirea acestei crize politice sistemice care nu este doar o criză guvernamentală dar una mult mai profundă care ridică în faţa clasei politice sarcini de a propune căi de reformare a societăţii, de acoperire a întârzierilor în implementarea acordului de asociere şi de a contribui la executarea deplină a acordului de asociere în termenii care sunt stabiliţi”, a menţionat Streleţ.

Deşi este sigur că până la 14 ianuarie va fi formată o majoritate parlamentară şi va fi numit şi un candidat la funcţia de prim-ministru, liberal-democratul a subliniat că fracţiunea sa va participa la negocieri numai în cazul în care i se va permite să propună candidatul pentru această funcţie, întrucât această decizie le-a aparţinut şi anterior.

„PLDM în virtutea deciziilor organelor sale de conducere este gata de a participa la crearea unei majorităţi, de a propune preşedintelui un candidat în condiţiile în care au fost luate deciziile şi anterior şi astăzi noi vom manifesta iniţiativa pentru a-i contacta pe ceilalţi lideri ai partidelor pentru a vedea formatul de discuţii de mai departe în vederea creării unei majorităţi în termeni cât mai restrânşi având în vedere că data de 14 ianuarie este ultima zi când poate fi semnat decretul pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru”, a mărturisit preşedintele interimar al PLDM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe