Unii angajaţi ANAF pleacă, alţii intră la cursuri de perfecţionare

Funcţionară la un ghişeu pentru plăţi taxe şi impozite. (Epoch Times România)
Epoch Times România
23.08.2013

Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală vor începe în mai puţin de o lună cursuri de comunicare externă, de criză şi de Relaţii Publice. Costul cursurilor se ridică la 242.000 de lei, potrivit ANAF.

Banii provin dintr-un proiect depus din 2011 prin care au fost accesate fonduri europene nerambursabile.

“Eu am depus proiectul de comunicare din 2009 şi mi l-au aprobat în 2011. Până acum a fost mai greu cu implementatul. Asta pentru că, pe lângă formarea profesională, avem şi o parte de cercetare sociologică şi o parte de campanie media. Costul cursurilor este de 242.000 de lei, dar fondurile sunt mai mari, am obţinut aproape 1,8 milioane de euro pentru tot”, a declarat pentru Agenţia de presă r/News purtătorul de cuvânt al ANAF, Sabina Zereş.

Pentru a începe aceste cursuri de perfecţionare, ANAF a organizat o licitaţie deschisă unde 5 firme de consultanţă s-au luptat pentru a obţine proiectul. Contractul a fost atribuit, în funcţie de preţul cel mai mic oferit, asocierii de firme Internaţional Consulting Expertise din Bucureşti şi East West Consulting din Belgia sucursala Bucureşti.

Cursurile încep în mai puţin de o lună şi se adresează angajaţilor din Bucureşti, dar şi din ţară. Acestea au ca scop creşterea eficienţei în colectarea impozitelor şi a contribuţiilor sociale.

“Formarea profesională va fi organizată în 3 module şi la fiecare modul sunt aproximativ 188-198 de angajaţi. În total cam 600 de angajaţi ar trebui să beneficieze. Aceştia nu sunt toţi din departamentele de comunicare. ANAF nu are atâţia angajaţi la comunicare, dar vor veni şi alţii interesaţi de aceste tehnici de comunicare de la asistenţă sau din alte structuri”, a spus Zereş.

În acelaşi timp, 400 de angajaţi ai Fiscului vor fi concediaţi, potrivit ministrului Finanţelor. Vineri au început concursurile pentru ocuparea posturilor vacante în urma reorganizării, în cadrul căreia sunt vizaţi 2.800 de oameni. Numai o parte dintre aceştia vor da examen.

Angajaţii au primit preavize şi au posibilitatea să opteze pentru unul dintre locurile vacante apărute în urma reorganizării instituţiei, inclusiv pentru noua Direcţie Antifraudă.

Angajaţii pot opta pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Direcţiei Generale pentru Administrarea Marilor Contribuabili, Inspecţiei Fiscale, IT, Departamentului Juridic, Departamentului Executare Silită.

Obiectivele urmărite de ANAF în acest demers sunt creşterea capacităţii administraţiei pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum şi creşterea gradului de conformare voluntară la plată în vederea îmbunătăţirii substanţiale a colectării impozitelor şi a contribuţiilor sociale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor