Ungaria priveşte conflictul cu Rusia ca pe o problemă economică (Orban)

Ungaria se numără printre ţările care privesc actuala situaţie cu Rusia ca pe o problemă în esenţă economică, a declarat luni premierul Viktor Orban, citat de agenţia MTI.
Premierul ungar Viktor Orban. (ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.08.2014

Ungaria se numără printre ţările care privesc actuala situaţie cu Rusia ca pe o problemă în esenţă economică, a declarat luni premierul Viktor Orban, citat de agenţia MTI.

Orban a răspuns astfel unei întrebări ce i-a fost pusă de ambasadorul ungar în Slovacia cu privire la embargoul rusesc, cu ocazia reuniunii anuale a şefilor misiunilor diplomatice ungare din lume.

Viktor Orban a precizat că statele baltice şi Polonia privesc actualul conflict ca pe o problemă de securitate, dar că Ungaria este mai înclinată să o abordeze din unghiul economic. 'Uniunea Europeană se îndepărtează de Rusia pe zi ce trece, ceea ce nu este rău doar pentru Ungaria, ci şi pentru întreaga Uniune Europeană', a remarcat el.

Ungaria urmăreşte să se alinieze ţărilor care sunt interesate de încetinirea acestui 'proces de separaţie', a subliniat şeful executivului ungar, adăugând că grupul Vişegrad 4 (format din Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Slovacia) nu are o poziţie unanimă pe această temă.

Potrivit MTI, reuniunea anuală de trei zile a ambasadorilor ungari este axată pe schimburi între membri ai guvernului şi înalţi responsabili din MAE ungar, fiind trecute în revistă politica externă şi cele mai recente evoluţii din relaţiile internaţionale ale Ungariei.

Rusia a replicat sancţiunilor instituite de statele occidentale pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina printr-un embargou asupra majorităţii produselor agroalimentare importate din ţările care au adoptat aceste sancţiuni. Interdicţia vizează carnea de vită, de porc şi de pui, peştele, brânza, laptele, legumele şi fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor