Ungaria adoptă legea “Stop Soros”. Ajutarea imigranţilor ilegali pedepsită cu închisoarea
alte articole
Parlamentul ungar a adoptat o lege care prevede sentinţe cu închisoarea pentru toţi cei care ajută imigranţi ilegali să intre în Ungaria sau să ceară azil.
Conform legii “Stop Soros”, numită după miliardarul american de origine ungară ce promovează imigraţia în masă, George Soros, persoanele care ajută imigranţi în procesul cererilor de obţinere de azil sau care “furnizează ajutoare sau beneficii financiare” imigranţilor ilegali vor fi traşi la răspundere şi vor primi o sentinţă de un an închisoare.
“Poporul ungar aşteaptă, pe bună dreptate, ca guvernul să folosească toate mijloacele necesare pentru a combate imigraţia ilegală şi activităţile care o susţin”, a precizat miercuri ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter.
“Legea Stop Soros serveşte atingerii acestui obiectiv, din moment ce organizarea imigraţiei ilegale este considerată faptă penală. Dorim să folosim legea pentru a opri Ungaria să devină o ţară de imigranţi”, a adăugat Pinter.
Premierul ungar Viktor Orban a promis că va alunga din ţară ONG-urile lui Soros, afirmând că “motivaţia ideologică a lui Soros şi a armatei sale este o Europa multiculturală” şi că “lor nu le plac tradiţiile Europei creştine”.
“Ei doresc să ruineze Europa deoarece speră să obţină profituri uriaşe în acest proces. Aşa sunt speculatorii financiari”, a precizat Orban, făcând referire la Soros.
Câteva campanii publicitare organizate de guvernul ungar au forţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui Soros să îşi mute luna trecută sediul din Ungaria în capitala germană Berlin.
“Guvernul Ungariei a denigrat şi denaturat activitatea noastră şi a reprimat societatea civilă în scopuri politice, folosind tactici fără precedent în istoria Uniunii Europene”, a declarat preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, Patrick Gaspard.
Preşedintele american Donald Trump a discutat telefonic cu premierul ungar, în această săptămână, despre necesitatea securităţii la frontieră.
“Cei doi lideri au discutat despre importanţa protejării frontierelor şi au convenit că o ţară care nu este capabilă să îşi protejeze propriile graniţe nu mai poate dăinui ca ţară”, potrivit unui comunicat publicat pe website-ul guvernului ungar.