Una dintre maşinile fără şofer de la Google intră în coliziune cu un autobuz, arată un raport

O maşină fără şofer testată de Google a fost implicată într-un accident minor. Aparent, este pentru prima dată când unul dintre aceste vehicule fără şoferi a provocat un accident în timpul testelor.
Maşină fără şofer de la Google. (Captură Foto)
Andrei Popescu
03.03.2016

Conform rapoartelor publicate luni, o maşină fără şofer de la Google a devenit primul autovehicul de acest gen implicat într-o tamponare pe o stradă din oraşul Mountain View, California. Nu au fost raportate victime.

Google şi-a asumat o parte a cauzelor coliziunii care a avut loc în 14 februarie, când unul dintre SUV-urile sale marca Lexus, echipat cu senzori şi camere video, a lovit partea laterală a unui autobuz în apropierea sediului companiei.

În incident, autovehiculul de la Google a intenţionat să vireze spre dreapta pe un bulevard principal, când a detectat în intersecţia respectivă saci de nisip în jurul unei scurgeri pentru apă de ploaie.

Banda dreaptă era suficient de lată pentru a permite unor autovehicule să schimbe direcţia şi altora să meargă înainte. Totuşi, Lexus-ul a trebuit să vireze puţin la stânga pentru a ocoli obstacolul.

Viteze reduse

Lexus circula cu o viteză de 3 km pe oră când a făcut manevra şi partea stângă a barei sale de protecţie a lovit partea laterală dreapta a autobuzului, care circula cu 24 km pe oră.

Google a declarat în raportul său că şoferul de rezervă care se afla în autovehiculul testat – care, conform legii, trebuie să se afle pe scaunul din faţă pentru a prelua controlul asupra volanului dacă este necesar – a considerat că autobuzul se va opri.

Stacey Hendler Ross, o purtătoare de cuvânt pentru Autoritatea Transporturilor din Santa Clara Valley, a declarat că agenţia analizează incidentul şi că nu a ajuns pe moment la nicio concluzie cu privire la cine este vinovat.

Agenţia a adăugat că niciunul dintre cei 15 pasageri sau şoferul autobuzului nu au fost răniţi.

Maşinile fără şoferi de la Google au fost implicate în aproape 12 coliziuni în Mountain View sau în apropiere, de la începerea testărilor pe străzile oraşului în primăvara lui 2014. În majoritatea cazurilor, autovehiculele de la Google au fost tamponate din spate şi compania susţine că nu a fost de vină în niciunul dintre accidentele precedente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor