Un ucrainean a fost înjunghiat la Doneţk de protestatarii pro-Rusia. Lavrov acuză Kiev-ul

Protestatarii din Kiev în faţa forţelor Berkut. (Shuttershock)
P. P.
14.03.2014

Protestatarii pro-Rusia din Doneţk au înjunghiat joi un protestatar în timpul manifestaţiilor separatiste, incident ce a stârnit criticile deplasate ale guvernului de la Moscova, notează Mediafax.

În ciuda violenţelor provocate de susţinătorii pro-Moscova, Rusia şi-a reafirmat dreptul de a ”proteja” viaţa populaţiei de etnie rusă din Ucraina şi a criticat aspru guvernul de la Kiev.

"Autorităţile de la Kiev nu controlează situaţia din ţară (...). Rusia este conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de viaţa concetăţenilor şi compatrioţilor săi din Ucraina şi îşi rezervă dreptul de a-i proteja", a afirmat prin intermediul unui comunicat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

Autorităţile de la Kremlin, care nu recunoşteau guvernul de la Kiev în mod oficial, susţin acum că acesta ar trebui „să îi dezarmeze pe combatanţi, să asigure securitatea populaţiei şi dreptul oamenilor de a organiza manifestaţii”.

Serviciile ucrainene au capturat marţi un agent rus care ar fi organizat mai multe grupuri de protest ”pro-Rusia”, pe care le-a înarmat. Acesta împreună cu ceilalţi susţinători ai Moscovei ar fi orchestrat mai multe atentate cu bombă în locurile publice din Ucraina, conform Serviciilor Speciale Ucrainene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor