Un român reţinut în Bulgaria cu 3,5 tone de petarde

Un cetăţean român a fost reţinut în Bulgaria după ce a încercat să traverseze frontiera cu România cu 3,5 tone de petarde şi alte obiecte pirotehnice, scrie luni cotidianul sofiot Novinar.
Epoch Times România
29.10.2012

Un cetăţean român a fost reţinut în Bulgaria după ce a încercat să traverseze frontiera cu România cu 3,5 tone de petarde şi alte obiecte pirotehnice, scrie luni cotidianul sofiot Novinar. Românul (48 ani) s-a prezentat în noaptea de sâmbătă spre duminică la punctul de trecere a frontierei între Ruse şi Giurgiu, la volanul unui microbuz încărcat cu cartofi. Agentul vamal care a verificat vehiculul a constatat însă că în spatele sacilor cu cartofi sunt 270 de baxuri cu petarde şi alte obiecte pirotehnice.

S-a stabilit ca baxurile conţineau aproape 4 milioane de obiecte pirotehnice, produse în China şi cumpărate în Bulgaria cu circa 5.000 de euro. Românul nu avea permis pentru transport de substanţe periculoase şi nici vehiculul lui nu era echipat pentru transport de obiecte explozibile, mai scrie publicaţia.

În alta ordine de idei, ziarul Standart scrie că vizita în Bulgaria a preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, care se aştepta să aibă loc pe 9 noiembrie, cel mai probabil va fi amânată pentru luna decembrie. Potrivit unor surse diplomatice, Putin va sosi în Bulgaria imediat după vizita sa la Ankara, programată pentru 3 decembrie. Pe 9 noiembrie, în Bulgaria va veni însă preşedintele grupului rus Gazprom, Aleksei Miller, pentru a semna acordul final de investiţii - cel mai important act pentru construirea gazoductului South Stream pe teritoriul bulgăresc. Potrivit presei sofiote, după semnarea documentului, urmează să fie efectuat studiul de impact asupra mediului înconjurător, ceea ce înseamnă că lucrările de construcţie ar putea începe spre mijlocul anului viitor.

Gazoductul South Stream este conceput să transporte anual 63 miliarde metri cubi de gaze naturale din Rusia spre Europa via Marea Neagră, ocolind ţările de tranzit precum Ucraina şi Belarus. Gazprom deţine 50% din proiectul South Stream, 20% aparţine grupului italian Eni, în timp ce grupul francez EDF şi grupul german Wintershall deţin fiecare câte 15%. La finele lunii decembrie 2011, Turcia şi-a dat acordul oficial pentru ca South Stream să poată trece prin apele sale teritoriale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor