Un pas mic pentru ANAF, o lovitură pentru Voiculescu. Unul din apartamentele mogulului, vândut
alte articole
Cu paşi mici dar ... hotărâţi?!, autorităţile încep să recupereze parte din prejudiciul de 60 de milioane de euro adus statului prin privatizarea frauduloasă a ICA. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Adevărul.ro, apartamentul de pe Şoseaua Kiseleff al omului de afaceri Dan Voiculescu s-a vândut, contra sumei de 1,9 de milioane de lei.
Apartamentul a fost declarat vândut miercuri, cu o zi înaintea reluării primei licitaţii, după ce persoana declarată câştigătoare a virat 1,56 milioane de lei restanţi din totalul de 1,9 milioane de lei.
Potrivit sursei citate, la sfârşitul lunii mai, la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, a avut loc prima licitaţie pentru vânzarea apartamentului de pe Şoseaua Kiseleff a fondatorului Antenelor, Dan Voiculescu, actualmente aflat în închisoare pentru zece ani.
Apartamentul scos la licitaţie este situat într-una din cele mai exclusiviste zone din Bucureşti, pe Şoseaua Kiseleff, numărul 22, a fost construit în anul 1961 şi este compus din patru camere şi dependinţe, având o suprafaţă utilă de 206,5 metri pătraţi.
Preţul de pornire a fost de 1,41 milioane de lei. Adjudecatar a fost o femeie (persoană fizică), care a oferit un preţ de 1,9 milioane de lei (427.000 de euro). Pentru a participa la licitaţie, persoana respectivă a plătit o garanţie echivalentă cu 10% din preţul de pornire, adică 141.000 de lei. Ulterior licitaţiei, a mai virat 202.000 de lei.
Pentru că adjudecatara nu a virat banii în termenul legal de cinci zile, ANAF a demarat procedurile pentru reluarea licitaţiei. Femeia a virat însă banii datoraţi, miercuri, cu o zi înainte de organizarea noii licitaţii, la care se înscriseseră deja trei firme, aşadar va intra în posesia apartamentului.
Potrivit surselor citate, familia Voiculescu n-a fost deloc dornică să renunţe la apartament. Astfel, la licitaţie a participat şi Intact Publishing, companie care editează "Jurnalul Naţional“ şi care este condusă de Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu.
Aceasta a fost însă descalificată, Intact fiind considerată de ANAF ca fiind persoană interpusă. Potrivit Codului de Procedură Civilă, articolul 767 – Participanţii la licitaţie, „debitorul urmărit nu va putea fi adjudecatar, nici personal, nici prin persoană interpusă”.
Ori, Intact Publishing este deţinută de Intact Production, care, la rândul său, este deţinută de Grivco (29%), Corina Mirela Voiculescu (35,5%) şi Camelia Rodica Voiculescu (35,5%) – fiicele omului de afaceri, scrie Adevărul.
Reamintim că la începutul lui august 2014, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani cu executare şi 5 ani de interzicere a drepturilor civile în dosarul privatizării frauduloase ICA.
În urma deciziei instanţei, urmează să fie recuperat şi prejudiciul creat în acest dosar, de circa 60 de milioane de euro.
În acest scop, au trecut în patrimoniul statului "libere de orice sarcini“ turnul Trustului Intact, respectiv terenul intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi, situat în Bucureşti, strada Gârlei nr.1D şi construcţiile aferente, precum şi alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de metri pătraţi, respectiv de 3.000 de metri pătraţi, ambele situate în Bucureşti, Sector 1.
De asemenea, judecătorii au decis confiscarea sediului Antena 3 din Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, nunărul 25 - 27, compus din teren de 4.184 de metri pătraţi şi construcţie de 3.140 de metri pătraţi şi a 1,1 milioane de dolari şi 300.000 de euro din conturi.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.