Un ONG face acuzaţii halucinante: CCR, sateliţii şi partenerii săi mută decisiv în raport cu România
alte articole
Într-un context de securitate european şi global extrem de tulbure, alunecos şi primejdios, credem că hotărârea Curţii Constituţionale privind interceptările nu are doar o miză internă, ci este şi o mişcare decisivă a Rusiei şi a partenerilor săi pe tabla de şah din regiune, acuză miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), ONG condus de Alexandru Cumpănaşu.
"La nivel local sunt DOAR războaie personale, interese directe ale diverşilor actori, precum şi multe orgolii, însă România trebuie să fie extrem de vigilentă în ceea ce priveşte securitatea: NU distrugi securitatea în aceste vremuri, ci întăreşti pârghiile de control şi verificare. Astfel, propunem, sau cel puţin sperăm, ca Prim-ministrul Dacian Cioloş să readucă astăzi România pe harta euroatlantică.
De asemenea, solicităm Parlamentului României întărirea controlului civil asupra SRI printr-o comisie parlamentară comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI formată din 21 de membri, nu din numai 9 membri cum este în prezent, membri care să nu aibă voie la al doilea mandat, nicidecum la peste 20 de ani de când au calitatea de membri", se arată în comunicatul citat.
În ceea ce priveşte componenţa CCR, AID solicită schimbarea modalităţii de nominalizare a membrilor CCR "astfel încât să evităm deciziile influenţate politic ale CCR, având în vedere rolul esenţial al CCR în democraţie."
"Astfel, implicarea politicului în nominalizarea membrilor trebuie interzisă", a subliniat Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.
Organizaţia lui Alexandru Cumpănaşu s-a mai remarcat în trecut susţinând punctul de vedere al SRI în lupta pentru legile Big Brother, poziţie aflată în contrast cu restul societăţii civile care, la vremea respectivă, denunţa încălcarea libertăţilor indiviuale.