Un om încearcă să captureze un pelican. Veţi fi impresionaţi când veţi afla de ce! (video)

O persoană doreşte să salveze un pelican pentru că un şnur se înfăşurase în jurul ciocului acestuia.
Pelican
Pelican (Wikipedia.org)

De multe ori am relatat despre pericolul la care sunt supuse animalele din cauza gunoaielor pe care le aruncăm în natură. Uneori, nu suntem nici măcar conştienţi de daunele pe care le pot provoca unor specii de animale acele lucruri care nu mai au valoare pentru noi oamenii şi devin deşeuri.

Nu ne referim doar la deşeurile mari care pot provoca dezastre ecologice, dar şi la reziduurile mici pe care le generăm în mod individual. Acesta ete cazul preluat de televiziunea NTDTV, care a avut loc în largul coastei Florida, în Statele Unite.

După cum se poate viziona în videoclipul de mai sus, două păsări se odihneau cocoţate pe un gard pe malul mării. Un bărbat vine în spatele uneia dintre ele, un pelican, cu intenţia să-l prindă. În momentul în care animalul simte prezenţa omului încearcă să zboare, dar omul este mai rapid şi-l prinde de picior.

Odată prins, omul aşează pelicanul pe sol, încercând să-l imobilizeze astfel încât că nu poată bate din aripi sau să scape. Şi chiar în acel moment înţelegem ce se întâmplă de fapt. Pelicanul nu poate deschide ciocul din cauză că are înfăşurat în jurul lui un fir care se foloseşte pentru pescuit.

Doi oameni taie firul care îl împiedica pe pelican să deschidă ciocul

Când pasărea este mai mult sau mai puţin liniştită şi nu poate scăpa, o altă persoană se apropie să taie firul de pescuit, care efectiv îl împiedica pe pelican să deschidă ciocul. În imaginile videoclipului puteţi vedea cum de fir atârnă ceea ce arată ca o bucată de plumb, ca cele utilizate la pescuit, pentru ca momeala să nu plutească şi să se scufunde în apă.

Odată ce au reuşit să-i taie firul cu un instrument şi după ce i-au eliminat toate reziduurile din jurul ciocului, omul care a prins pasărea îi deschide ciocul pentru a se asigura că nu există alte gunoaie în interior. După ce s-a asigurat că nu mai există nimic şi că pelicanul este bine, i-a dat drumul. Din fericire, pelicanul norocos s-a întors liber şi sănătos datorită amabilităţii celor doi oameni.