Un nou ansamblu rezidenţial de lux va fi construit în cea mai scumpă zonă a Capitalei, cu vedere asupra parcului Herăstrău
Cartierul de ansambluri rezidenţiale de lux din Nordul Capitalei va fi avea în completare încă două construcţii amplasate vis-a-vis de Parcul Herăstrău. Complexul de lux va fi ridicat într-una din cele mai scumpe zone ale Bucureştiului, notează b365.ro.
Astfel, o serie de blocuri de locuinţe vor fi construite peste drum de Parcul Herăstrău, unul va fi un bloc de locuinţe de şase etaje pe Şoseaua Nordului, nr. 56-60, şi altul va consta într-un imobil de nouă etaje pe Intrarea Solzilor, nr. 14-16.
Cele două proiecte au fost realizate de compania Lora Construct S.R.L., cea care s-a ocupat şi de proiectul-gigant Collosseum Center din Şoseaua Chitilei, Ambele proiecte fac parte din Proiectului de Hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Capitalei.
Beneficiarul imobilului de pe Şoseaua Nordului, are un teren de 7.200 de metri pătraţi, construcţia fiind ridicată pe jumătate din suprafaţă, respectiv pe o întindere de 3.700 de metri pătraţi, la care se adaugă 2.600 de metri pătraţi de spaţiu verde, conform PUZ. O parte din noua construcţie din această zonă va fi amplasată în spatele unor blocuri de cinci etaje, acest lucru oferind locatarilor o privelişte spre Parcul Herăstrău.
Din reglementările PUZ, dezvoltatorul imobiliar doreşte construirea încă unui ansamblu rezidenţial ce va avea nouă etaje, care va fi situat pe Intrarea Solzilor, la 200 de metri în spatele ansamblul din Şoseaua Nordului. Investitorii deţin în această zonă un teren de 1233 de metri pătraţi pe care nu este ridicat încă nimic.Suprafaţa pe care se va întinde ansamblul rezidenţial are 617 metri pătraţi, plus 431 metri pătraţi de spaţiu verde.
Totuşi, conform Planului Urbanistic General (PUG), ambele proiecte se încadrează într-o zonă rezidenţială în care înălţimea blocurilor nu poate depăşi două etaje. Cu toate acestea, construirea celor două blocuri este posibilă datorită faptului că , prin reglementările PUZ, înălţimea maximă a clădirilor din zonă a fost reglementată la maxim nouă etaje. Prin urmare, în această zonă au fost construite până în momentul de faţă şi imobile cu 13 etaje. Planul care permitea construcţii mai înalte a expirat, zona este acum împânzită de construcţii înalte regimul de înălţime maximă din PUG poate fi modificat prin realizarea unui nou PUZ de către beneficiarul construcţiei, lucru care s-a şi întâmplat.
Amplasarea celor două imobile este avantajoasă nu numai prin priveliştea ce o oferă, respectiv vederea asupra Parcului Herăstrău, cât şi prin densitatea scăzută a locuirii şi suprafeţele mari de teren liber existente. Acesta este şi faptul pentru care preţurile pentru această zonă au înregistrat o creştere simţitoare, aceasta devenind în scurt timp una dintre cele mai scumpe zone din Capitală.
Locul amplasamentului este situat într-o zonă în care au fost retrocedate terenurile ce au format Pepiniera Nordului, după anul 1990. Terenul din Şoseaua Nordului nr. 56 are deschidere directă la Şosea, aflându-se la numărul 60A . Accesul la stradă este posibil datorită cedării către domeniul public a suprafeţei necesare de către mai mulţi locuitori. Această stradă face legătura între Şoseaua Nordului şi Strada Barajul Argeş.
Terenul din Intrarea Solzilor are acces direct din domeniul public, iar deschiderea la stradă este de 78 de metri. Conform planurilor urbanistice precedente Intrarea Solzilor a fost deschisă către Strada Barajul Argeş şi a fost lărgită, ajungând la un profit carosabil de şapte metri, dar din cauza acestui lucru terenul s-a îngustat cu doi, trei metri pe toată lungimea.
Mihai Marian este beneficiarul proiectului care reprezintă firma S.C. Albeţ S.R.L., cu sediul în Sectorul 2, înfiinţată în anul 1998, specializată în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Conform datelor Ministerului de Finanţe, în anul 1999 obiectul de activitate a firmei s-a schimbat de multiple ori, de la "Fabricarea altor produse din minerale nemetalice", la "Lucrări de construcţii inclusiv lucrări de artă" în 2002, la "Fabricarea betonului" în 2003, la "Construcţii de clădiri şi lucrări de geniu" în 2004, înapoi la "Fabricarea betonului" până în 2011 când a trecut la obiectul actual de activitate. De asemenea, S.C. Albeţ S.R.L. este una dintre companiile care, în anul 2004, a organizat simpozionul “Trofeul Calităţii” din Constanţa.
Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea IV, „Publicaţii ale Agenţilor Economici”, publicat în luna martie 2010, compania în cauză este deţinută în proporţie de 99,83% de Societatea Fieldcrest Limited, înfiinţată în Republica Cipru, înregistrată în Registrul Comerţului în 2010, conform.