Un al doilea aliat al lui Kadîrov demisionează din funcţia de şef al guvernului din Cecenia

Şeful guvernului cecen, Muslim Khuchiyev (st), a demisionat, 21 mai 2024 (Blogul lui Kadîrov)
Redacţia
22.05.2024

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunţat marţi că şeful guvernului din regiunea Caucazului de Nord a demisionat, devenind al doilea oficial regional de rang înalt care demisionează în ultima săptămână, informează The Moscow Times.

"Dragul meu frate Muslim Kuchiev a demisionat din funcţia de preşedinte al guvernului republicii Cecenia având legătură cu transferul său la un alt loc de muncă", a scris Kadîrov pe Telegram.

"Sunt încrezător că el va da dovadă de toate calităţile sale cele mai bune şi va demonstra un înalt profesionalism la noul său loc [de muncă]", a adăugat el, fără a preciza unde se aşteaptă să fie angajat în continuare Kuchiev.

Kuchiev, fost primar al capitalei cecene Groznîi, a fost numit în funcţia de şef al guvernului din Cecenia în 2018.

El l-a înlocuit temporar pe Kadîrov între 2019 şi 2020, în timp ce omul forte cecen a urmat un tratament medical. Rapoarte recente din mass-media au susţinut că Ramzan Kadîrov trăieşte de mai bine de cinci ani cu o boală potenţial fatală.

Demisia lui Kuchiev vine la câteva zile după ce Magomed Daudov, aliat al lui Kadîrov, a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Adunării legislative din Cecenia.

El va fi înlocuit acum de adjunctul său Isa Tumkadjiev, care va fi şeful interimar al guvernului cecen, a declarat Kadîrov.

Statele Unite l-au sancţionat pe Kuchiev în august pentru rolul său în presupusul transfer forţat de copii ucraineni în Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor