O tornadă puternică în estul Chinei a ucis cel puţin 78 de persoane

Ca urmare a vremii extreme şi a tornadelor, săptămâna trecută au murit cel puţin 78 de persoane în provincia Jiangsu din estul Chinei, iar mai multe sute au fost rănite.
Imagine din 21 iunie 2016 din Poyang la sud-est de Jiangxi / China – Epoch Times Germania
 
Imagine din 21 iunie 2016 din Poyang la sud-est de Jiangxi / China – Epoch Times Germania   (Foto: STR/AFP/Getty Images) – Epoch Times Germania)

Vremea extremă şi tornadele ce au lovit săptămâna trecută proivincia Jiangsu din estul Chinei au ucis cel puţin 78 de persoane, iar mai multe sute au fost rănite. Totodată, au avu loc căderi de grindină şi precipitaţii violente care au provocat distrugeri serioase, relatează canalele media de stat din China.

Numărul răniţilor se ridică la minimum 500, 200 dintre aceştia fiind răniţi grav. Multe case din regiunea aflată la nord de Shanghai au fost deteriorate de viiturile puternice şi multe persoane sunt date dispărute.

Potrivit mass-mediei locale, fermierii ale căror case au fost distruse au comparat aceste fenomene cu ”sfârşitul lumii” sau cu Marele Potop. A fost afectat în mod deosebit oraşul Yancheng, în care au fost distruse zeci de clădiri.

Lunea trecută, în inundaţiile în centrul Chinei au murit cel puţin 22 de persoane şi cca. 200 000 de case au fost avariate. Paguba a fost evaluată la 2,7 miliarde de yuani (360 milioane de Euro).