Udrea: Ponta să-şi dea demisia pentru traficul de influenţă în cazul Duicu (Video)

Elena Udrea, preşedinta PMP
Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)

Materialul video cu conferinţa susţinută de Elena Udrea pe pagina originală a articolului Epoch Times

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a solicitat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la finalul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al formaţiunii, demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier, pentru ca acesta ar fi, potrivit referatului procurorilor DNA, implicat în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, zis şi Gioni Gazolină, este acuzat că a făcut de trafic de influenţă chiar din biroul lui Victor Ponta.

Amintim că „baronul” de Mehedinţi se află în arest preventiv din 4 aprilie, fiind acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul prim-ministrului Victor Ponta din Palatul Victoria, unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, într-o structură de conducere din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În schimbul avansării, Ştefan Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate. În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise.

"Mişcarea Populară îi cere demisia domnului Victor Ponta, nu avem nicio aşteptare să şi-o dea, însă, la numai câteva zile după ce Victor Ponta vota vesel în Parlament o declaraţie prin care cerea demisia de onoare a preşedintelui României pentru fapte pe care preşedintele nu le-a făcut, la numai câteva zile aflăm din referatul procurorilor DNA că domnul Victor Ponta este implicat în traficul de influenţă care s-a întâmplat în biroului lui de prim-ministru, prin aceea că a chemat personal la sediul Guvernului pe şeful Poliţiei, pe domnul Petre Tobă, pentru a-i cere să îi rezolve problemele baronului de Mehedinţi, domnului Duicu", a declarat Elena Udrea.

Preşedintele PMP îi cere demisia lui Victor Ponta până când cercetările din acest dosar vor evolua astfel încât să fie dezvăluit ce anume s-a întâmplat în biroul acestuia.

"În aceste condiţii, în care încă o dată vedem lipsa de moralitate a prim-ministrului, îi cerem demisia cât mai repede, până când cercetările în acest dosar vor evolua şi ne gândim că putem afla lucruri mult mai concrete din ceea ce s-a întâmplat în biroul domnului Victor Ponta în momentul săvârşirii traficului de influenţă", a adăugat Elena Udrea.

Conferinţa de presă în întregime poate fi urmărită pe materialul video asociat articolului, în pagina originala de pe Epoch Times România.