Democraţie de tip PSD: Candidat unic la preşedinţie

Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD, a decis, luni, să facă o singură nominalizare la preşedinţie. Conform Mediafax, în urma şedinţei informale ce a avut loc la Orăştie, liderii PSD din teritoriu au decis să meargă cu o singură nominalizare pentru alegerile prezidenţiale.

Numele celui ce va reprezenta PSD-ul în lupta pentru Cotroceni va fi stabilit pe 1 august, la Consiliul Naţional al PSD, ceea ce înseamnă că social-democraţii nu vor mai organiza alegeri interne pentru a-şi desemna prezidenţiabilul.

Mai mult, se pare că speranţele lui Mircea Geoană, care s-a declarat în repetate rânduri demn şi calificat să concureze pentru cea mai înaltă funcţie în stat par să nu beneficieze de mare suport. Conform surselor citate de Mediafax, unii lideri PSD şi-au exprimat opţiunea ca Mircea Geoană să nu îşi depună candidatura la alegerile preliminare din partid iar din discursurile celor prezenţi ar fi rezultat că Victor Ponta este considerat prezidenţiabilul cel mai reprezentativ pentru social-democraţi.

„Discursurile au mers în acest sens. Decizia va fi luată la 1 august, la Consiliul Naţional”, au menţionat sursele citate.

De asemenea, vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a declarat şi el că membrii PSD cu care a purtat discuţii în cadrul şedinţei informale a Comitetul Executiv Naţional vor ca premierul Victor Ponta să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fără a se mai organiza alegeri interne în cadrul formaţiunii pentru desemnarea candidatului.

Întrebat dacă social-democraţii vor că Victor Ponta să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale, Dragnea a răspuns: "Nu e nicio noutate faptul că colegii doresc lucrul ăsta".

Vicepremierul a subliniat că majoritatea social-democraţilor doresc să se meargă cu un candidat unic în Congres, pentru a fi validat, nu vor organizarea de alegeri interne.

"Cei mai mulţi doresc lucrul ăsta. De fapt nu e nicio excepţie. Toţi cu care am vorbit au spus acest lucru, că nu vor să se meargă cu doi candidaţi, cu alegeri interne. În schimb vom discuta mâine (luni - n.r.) foarte serios, deschis. Vom lua cea mai bună decizie. Trebuie să ne gândim foarte bine la riscurile unei dispute interne, pentru că una este un scrutin intern, alta e o dispută internă. Trebuie să fim atenţi să nu se transforme un scrutin intern într-o dispută internă, dar suntem foarte deschişi. Mâine discutăm", a explicat Dragnea duminică.

Şedinţa CExN a PSD se desfăşoară într-o fostă bază militară, transformată după anul 1989 în complex turistic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne