Atacul cu rachete din Kandahar în care a fost implicat „bravul” premier Ponta, o gogoaşă de PR

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

"Baza militară românească din Kandahar nu are de unde să fie atacată cu rachete, decât dacă americanii de alături şi dimprejur trag asupra ei. Dacă eşti pe bază, nu ai de ce să fii urcat în maşini blindate şi dus la buncăr, căci buncărul e acolo", demontează Dan Alexe, jurnalist şi realizator de film cu experienţă în teatrul de operaţiuni din Afganistan, informaţiile despre "pericolul" prin care a trecut duminică premierul Ponta cu ocazia vizitei la baza militară din Kandahar.

Conform postării de pe blogul lui Dan Alexe, premierul nu a fost nicio clipă într-un pericol real, iar atacul cu rachete sună mai degrabă a gogoaşă mediatică de PR.

"ISAF nu anunţă niciun atac astăzi asupra bazelor din Kandahar. Evident că Ponta s-a dus acolo doar pentru asta", scrie Dan Alexe, care explică faptul că bazele militare din Kandahar, "care sunt la câmpie şi securizate la fel de mult cum e şi Pentagonul din Washington, nu pot fi bombardate cu mijloacele de care dispun talibanii".

"Scenariştii lui Ponta îşi închipuie că bazele alea militare din Afganistan sunt ca în Deşertul Tătarilor sau în filmele cu Ştefan cel Mare… Ponta stă pe metereze, ăia se fofilează prin tufişuri şi mai trag câte o săgeată… În realitate, decorul de acolo, la Kandahar, seamănă mai mult cu Războiul Stelelor: pe mulţi kilometri împrejur, în cercuri concentrice instalate de americani, sunt numai şi numai puncte de control şi instalaţii electronice sofisticate până la o distanţă de unde doar rachete balistice, din alea care pot fi trase de pe o navă în ocean, te pot atinge", mai scrie jurnalistul, arătând că un atac cu rachete când e Ponta în baza din Kandahar este mai degrabă „un scenariu ieşit din westernul Diligenţa: indienii s-au apropiat călare şi au tras cu săgeţi aprinse…” decât o ştire care să aibă un suport real.

Practic, periculosul atac cu rachete înfruntat cu mare curaj de Ponta se rezumă la faptul că cineva din baza Kandahar a tras alarma un sfert de oră, opinează Alexe, totul spre profitul mediatic al premierului român (potenţial candidat pentru Cotroceni din partea PSD - n.r.).

Toată "mizanscena" bravurii lui Ponta a fost organizată pe banii publici ai poporului român

Având în vedere faptul că premierul, care a tratat cu "bravură" alarma, a fost însoţit în Afganistan de echipe ale unor televiziuni, care cel puţin teoretic aveau datoria să filmeze non-stop, Dan Alexe le cere respectivelor posturi să facă publice filmele cu începutul atacului realizate la Kandahar şi atrage atenţia ca toată "mizanscena" bravurii lui Ponta a fost organizată pe banii publici ai poporului român.

"În final juriştii se pot întreba cu profit dacă o asemenea mizanscenă, cu complicitatea ierarhiei armatei, cum a fost simularea unui atac, nu constituie un abuz, o deturnare a banului public şi o modalitate de a fragiliza moralul personalului militar pe front în condiţii de maxim risc", mai scrie jurnalistul şi realizatorul de film Dan Alexe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne