Udrea: Partidele de centru dreapta nu se vor uni

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a declarat marţi, pe contul ei de Facebook, că, în opinia ei, partidele de centru-dreapta nu se vor uni, pentru că „sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor şi prea slabe caracterele”, adăugând totodată că se va putea face doar o înţelegere punctuală pentru turul al doilea al prezidenţialelor.

„Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe din ce partid face parte. Dar având în vedere momentul de faţă şi câteva discuţii care deja au fost purtate, eu cred că partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu până la alegerile din toamnă. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor şi prea slabe caracterele pentru a le depăşi, fie şi în ideea măreaţă de a învinge PSD-ul la prezidenţiale”, a precizat Udrea.

Fostul ministru al Turismului este de părere că incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublată de frustrările şi parti pris-urile jurnaliştilor şi analiştilor de dreapta, care fac exact ce critică la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi şi în jurul cui vrem noi.

„De aceea, ca unul dintre foarte puţinii care chiar au încercat concret şi încearcă şi acum să realizeze o coaliţie a forţelor anti PSD, vă spun că nu mai cred că este posibil. Poate o înţelegere punctuală pentru turul doi al prezidenţialelor. Merge şi aşa, până la urmă, dar măcar hai să vedem fiecare bârnă din ochiul propriu înainte de a vedea paiul din ochiul celuilalt!”, încheie Udrea.