Titi Holban, UNPR, scăpat de arest de colegii de la Comisia juridică

Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA de arestare preventivă a deputatului UNPR Titi Holban cu 10 voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 2 abţineri.

Ciprian Nica, vicepreşedintele comisiei, a explicat ar fi trebuit să voteze 11 deputaţi pentru încuviinţarea arestării preventive pentru ca decizia să fie validă, adică jumătate plus unu din voturi din cei 21 de deputaţi prezenţi.

"Prin urmare, raportul va fi că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviinţarea arestării preventive, urmând ca această decizie să o stabilească plenul", a menţionat Nica.

La şedinţa Comisiei juridice în care s-a discutat, luni, cererea procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban a fost prezent şi Titi Holban împreună cu avocatul fără să facă declaraţii.

Ciprian Nica a prezentat la început solicitarea Parchetului, precizând că dosarul este un volum de 209 file şi a putut fi citit de către o parte din membrii comisiei şi de Titi Holban.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis miercuri Comisiei juridice cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Titi Holban. Raportul comisiei urmează să fie supus votului plenului Camerei în sesiunea extraordinară din 2 şi 3 iulie.

DNA cere avizul Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă pentru că ar fi luat 10.000 euro pentru că o firmă să nu fie sancţionată, după un control al Direcţiei Antifraudă.

Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, în acest an, încuviinţarea arestării preventive, după Florin Popescu, Daniel Chiţoiu, Vlad Cosma. În toate celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitările DNA.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, pentru ca o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de instituţie.

"În luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denunţător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie", potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale.

Săptămâna trecută, marţi, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de deputatul Titi Holban, pentru trafic de influenţă. Titi Holban a fost ales deputat în Parlament pentru a doua oară. Acesta a fost membru al PNL până în martie 2014, când a decis să schimbe tabăra, şi să se mute la partidul lui Gabriel Oprea, UNPR.

Kovesi este nemulţumită că Parlamentul blochează arestările

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat recent că toate solicitările adresate de DNA în acest an Parlamentului pentru obţinerea avizelor de arestare preventivă în dosare care au vizat parlamentari au fost respinse, indiferent de partidul din care făcea parte persoana cercetată. Pentru a da doar câteva exemple de oameni politici investigaţi de DNA care s-au bucurat de susţinerea colegilor lor din parlament amintim de cazul lui Marius Isailă, Florin Popescu, Vlad Cosma, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre sau Ion Stan.

Ultimul scăpat a fost senatorul PSD Marius Isailă. La 2 iunie, Senatul a respins solicitarea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a senatorului, cercetat de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapt care, în opinia europarlamentarului Monica Macovei, evidenţiază frăţia PNL-PSD împotriva justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne