UDMR ar alege să îl susţină pe Victor Ponta. PLR-ul lui Tăriceanu ar putea intra în Guvern - Gyorgy Frunda

Universitatea Creştină ” Dimitrie Cantemir”, Sesiune de comunicări  ştiinţifice cu privire la revizuirea Constituţiei. În imagine, Gyorgy Frunda şi Ecaterina Andronescu
Universitatea Creştină ” Dimitrie Cantemir”, Sesiune de comunicări ştiinţifice cu privire la revizuirea Constituţiei. În imagine, Gyorgy Frunda şi Ecaterina Andronescu (Epoch Times România)

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea ajunge în Guvern. Gyorgy Frunda, membru UDMR şi consilier onorific al premierului, a declarat luni, pentru B1 TV, că nu vede o problemă în cooptarea partidului condus de şeful Senatului în viitorul guvern şi că formaţiunea sa va decide joi care este mesajul pe care îl va transmite alegătorilor lui Kelemen Hunor.

''Cred că venirea lui Tăriceanu în coaliţia guvernamentală nu este o problemă, pentru că este continuatorul USL-ului. UDMR a avut o legătură bună cu Tăriceanu, relaţia dintre UDMR şi PLR a fost bună. Nu văd nicio problemă în cooptarea PLR-ului la guvernare. Decizia se va lua joi'', a declarat Gyorgy Frunda.

Reamintim că PLR are la bază un mic partid de apartament din Braşov numit Partidul Naţional al Mediului, înfiinţat de un afacerist condamnat la închisoare, şi care, potrivit unor surse citate de Realitatea TV, ar fi fost cumpărat de Tăriceanu cu bani de la Sebastian Ghiţă (deputat PSD şi prieten al lui Victor Ponta) pentru a-i acomoda pe liberalii nemulţumiţi de Antonescu (şi ulterior de Iohannis) şi dornici să refacă USL.

Gyorgy Frunda a mai declarat luni că dintre candidaţii care se vor confrunta în turul II al alegerilor prezidenţiale, UDMR-ul ar alege să îl susţină pe Victor Ponta.

”Am fi tentaţi să mergem cu Victor Ponta. Analiza e logică. În 2012, Ponta a participat la congresul UDMR când a fost ales Kelemen Hunor la conducerea partidului. Ponta a spus că dacă UDMR nu intră în coaliţie nu se va atinge de drepturile câştigate. Când am intrat în coaliţia guvernamentală am avut un cuvânt de spus în programul guvernului. Iohannis, în loc să spună că e neamţ şi va face lucruri bune pentru ţară, i-a fost ruşine de etnia sa, de problemele ridicate de minorităţi", a acuzat consilierul lui Ponta, adăugând că UDMR este deschisă la discuţii cu partidele ambilor candidaţi.