"Noi am ALES să ducem mai departe campania de conştientizare" - Protest la Circul Gartner în ziua alegerilor (Video)

Protest pentru drepturile animalelor la Circul Gartner, duminica, 2 noiembrie 2014.
Protest pentru drepturile animalelor la Circul Gartner, duminica, 2 noiembrie 2014. (Facebook, Grupl Social A.D.A.)

Material video pe pagina originală Epoch Times.

Duminică, 2 noiembrie, activiştii pentru drepturile animalelor şi-au continuat campania de conştientizare asupra abuzurilor la care sunt supuse animalele de circ, printr-un protest paşnic în Colosseum Retail Park, unde desfăşoară spectacole circul Gartner.

Metoda de dresaj preferată de proprietarul circului este sintetizată în îndemnul: "Trebuie să-i scoţi elefantului ochiul drept, ca să poţi să-l loveşti mai bine pe partea aceea".

Spre deosebire de protestele anterioare, când iubitorii animalelor au fost agresaţi de patronul circului, Robert Gartner, de angajaţii acestuia şi de personalul de pază, de această dată protestul a fost paşnic, fără incidente. "Mulţumim poliţiei şi firmei de pază din locaţia Colosseum Retail Park care ne-a înţeles şi respectat drepturile legale", scriu organizatorii, Grupul Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor, A.D.A., pe pagina de Facebook.

Patronul circului, Robert Gartner, li s-a alaturat activiştilor, de aceata dată nu pentru a îi agresa, ci pentru a le spune că el este proprietarul elefanţilor şi dacă vrea, îi poate împuşca chiar mâine.

"Suferinţa animalelor folosite pentru distracţie n-ar trebui niciodată să ne amuze, ci ar trebui să ne oripileze că ea este încă permisă în România şi că circul cu animale n-a fost scos în afara legi, la fel ca în multe alte ţări europene", mai scriu apărătorii drepturilor animalelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne