Klaus Iohannis: Nu intenţionăm să refacem USL

Klaus Iohannis, preşedintele PNL
Klaus Iohannis, preşedintele PNL (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că Partidul Naţional Liberal nu îşi doreşte şi nu a luat niciodată în considerare refacerea USL după alegerile prezidenţiale, contrar celor susţinute de preşedintele Traian Băsescu.

"Nici nu ştim cum să mai clasificăm aceste declaraţii ale preşedintelui. Nu a existat niciodată, la noi, intenţia după ce ne-am despărţit de PSD, să refacem USL. Cred că a făcut o mică confuzie. Există acea fantomă de partid care nu ştiu dacă există sau nu există a domnului Călin Popescu Tăriceanu, care şi-ar dori acest lucru. Alianţa Creştin Liberală, din motive tehnice, nu numai că nu îşi doreşte, dar nu a luat niciodată în considerare refacerea USL”, a subliniat liderul PNL.

Întrebat ce părere are despre acuzaţiile lui Victor Ponta care a susţinut că, în cadrul mitingului de la Cluj, candidatul ACL ar fi declarat că "cerem votul ardelenilor împotriva moldovenilor şi oltenilor", Iohannis a catalogat afirmaţiile premierului drept o minciună:

”Este o minciună şi îmi doresc ca, împreună, să facem România lucrului bine făcut. Îmi doresc şi voturi ardelenilor, muntenilor, moldovenilor, dobrogenilor. Niciodată n-am spus aşa ceva, că ardelelenii să voteze împotriva oltenilor sau ceva de tipul aceasta. Nu a spus nimeni vreodată ca ardelenii să voteze împotriva oltenilor. Cred că acestui domn Ponta i se dau jumătăţi de ziar, pe care le citeşte şi după care, îşi face un speech. Pot sa îl acuz public, în emisiunea dumneavoastră, de dezinformare”, a declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că şeful statului a susţinut ieri, la postul B1 Tv, că "USL se reface cu Tăriceanu şi cu Iohannis."

"USL s-a rupt pentru ca şi-a dat seama Antonescu că PSD nu îşi va respecta angajamentul de a-l susţine şi acum le pare rău că nu mai sunt în guvern. (...) Uitaţi-va şi nivelul la care se ataca, foarte catifelat, iar dacă e de făcut ceva se face prin ziarişti, ca Ponta să poată spune Iohannis dragul meu nu eu te-am atacat.", a adăugat preşedintele.