Klaus Iohannis: Nu intenţionăm să refacem USL

Klaus Iohannis, preşedintele PNL
Klaus Iohannis, preşedintele PNL (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că Partidul Naţional Liberal nu îşi doreşte şi nu a luat niciodată în considerare refacerea USL după alegerile prezidenţiale, contrar celor susţinute de preşedintele Traian Băsescu.

"Nici nu ştim cum să mai clasificăm aceste declaraţii ale preşedintelui. Nu a existat niciodată, la noi, intenţia după ce ne-am despărţit de PSD, să refacem USL. Cred că a făcut o mică confuzie. Există acea fantomă de partid care nu ştiu dacă există sau nu există a domnului Călin Popescu Tăriceanu, care şi-ar dori acest lucru. Alianţa Creştin Liberală, din motive tehnice, nu numai că nu îşi doreşte, dar nu a luat niciodată în considerare refacerea USL”, a subliniat liderul PNL.

Întrebat ce părere are despre acuzaţiile lui Victor Ponta care a susţinut că, în cadrul mitingului de la Cluj, candidatul ACL ar fi declarat că "cerem votul ardelenilor împotriva moldovenilor şi oltenilor", Iohannis a catalogat afirmaţiile premierului drept o minciună:

”Este o minciună şi îmi doresc ca, împreună, să facem România lucrului bine făcut. Îmi doresc şi voturi ardelenilor, muntenilor, moldovenilor, dobrogenilor. Niciodată n-am spus aşa ceva, că ardelelenii să voteze împotriva oltenilor sau ceva de tipul aceasta. Nu a spus nimeni vreodată ca ardelenii să voteze împotriva oltenilor. Cred că acestui domn Ponta i se dau jumătăţi de ziar, pe care le citeşte şi după care, îşi face un speech. Pot sa îl acuz public, în emisiunea dumneavoastră, de dezinformare”, a declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că şeful statului a susţinut ieri, la postul B1 Tv, că "USL se reface cu Tăriceanu şi cu Iohannis."

"USL s-a rupt pentru ca şi-a dat seama Antonescu că PSD nu îşi va respecta angajamentul de a-l susţine şi acum le pare rău că nu mai sunt în guvern. (...) Uitaţi-va şi nivelul la care se ataca, foarte catifelat, iar dacă e de făcut ceva se face prin ziarişti, ca Ponta să poată spune Iohannis dragul meu nu eu te-am atacat.", a adăugat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne