Twitter suspendă contul lui James O'Keefe, fondatorul Project Veritas, după publicarea unor filmări cu camera ascunsă

După ce a publicat filmări cu camera ascunsă în care un director CNN se lăuda că reţeaua l-a scos pe Trump de la Casa Albă, O'Keefe rămâne fără voce digitală.
James O’Keefe, fondatorul publicaţiei Project Veritas, în Washington DC, 12 octombrie 2019
James O’Keefe, fondatorul publicaţiei Project Veritas, în Washington DC, 12 octombrie 2019 (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Contul de Twitter al lui James O'Keefe, fondatorul Project Veritas, a fost suspendat definitiv pe 15 aprilie, ca urmare a unei serii de înregistrări cu camera ascunsă publicate de organizaţia non-profit, având drept ţintă un director CNN.

Un purtător de cuvânt al Twitter nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Dar alţi reporteri au declarat că platforma de socializare le-a spus că O'Keefe a fost interzis „pentru încălcarea Regulilor Twitter privind manipularea platformei şi spam”.

Twitter a indicat o secţiune din regulile companiei, care spune: „Nu poţi induce în eroare pe alţii, pe Twitter, operând conturi false” şi „nu poţi amplifica sau perturba artificial conversaţiile prin utilizarea mai multor conturi”.

La momentul suspendării, O'Keefe avea peste 900.000 de urmăritori. Un link către profilul său arată acum un mesaj de „cont suspendat”.

O'Keefe a declarat pentru Epoch Times că a auzit de la o sursă de pe Twitter că interdicţia se datora „gestionării unei reţele de conturi care pretindeau a fi lucruri care nu erau”. El a spus că platforma de socializare îi va trimite un e-mail cu un motiv formal.

Ulterior, O'Keefe a postat pe Telegram o captură de ecran a e-mailului trimis de Twitter cu privire la contul său. Twitter îi comunica faptul că a fost „suspendat definitiv”, în special pentru deţinerea de „conturi false” utilizate pentru „manipularea conversaţiilor Twitter”.

„Nu ştiu ce cred ei, că sunt un robot rus?” A spus O'Keefe într-un apel telefonic. „Nu ştiu despre ce vorbesc. Tocmai am făcut treabă cu CNN timp de trei zile - cred că devenim prea eficienţi”.

Într-o declaraţie trimisă prin text, O'Keefe a spus că va da în judecată platforma de socializare pentru defăimare.

„Dăm în judecată Twitter pentru defăimare, deoarece ei au spus că eu, James O’Keefe, „am operat conturi false. Acest lucru este fals, este defăimător şi vor plăti. Secţiunea 230 i-ar fi protejat înainte, dar nu îi va proteja de mine. Plângerea va fi depusă luni.”

Un director CNN a fost surprins recent de o cameră ascunsă a Project Veritas spunând că reţeaua de televiziune a lucrat în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020 pentru a produce conţinut care să-l ajute pe preşedintele Joe Biden la obţinerea victoriei.

Project Veritas a publicat prima din cele trei înregistrări pe 13 aprilie.

Charlie Chester, director tehnic la CNN, a fost filmat în secret de Project Veritas în timpul mai multor întâlniri iniţiate cu un colaborator al Project Veritas aflat sub acoperire în ultima lună. Chester a sugerat că, dacă nu ar fi fost „propaganda” reţelei, fostul preşedinte Donald Trump ar fi fost reales în 2020.

„Uită-te ce am făcut, l-am scos pe Trump”, a spus Chester. „Aş spune 100%. Cred 100% că dacă nu ar fi fost CNN, Trump ar fi fost votat”.

El i-a spus reporterului sub acoperire, care s-a prefăcut că este asistent medical în timpul întâlnirilor, că a decis să lucreze la reţea pentru că „dorea să facă parte din asta”.

„Obiectivul nostru a fost să-l scoatem pe Trump din funcţie, nu? Fără să insist, asta a fost”, a spus Chester.

În alte videoclipuri Chester afirma că directorul general al CNN a intervenit personal pentru a ordona personalului reţelei de cablu să afişeze numărul persoanelor care au murit de COVID-19 în timpul unei difuzări, pentru rating.

În februarie, Twitter a suspendat contul Project Veritas şi a blocat contul lui O'Keefe la acel moment, după ce acesta a publicat un videoclip al unui funcţionar superior al Facebook vorbind despre politicile site-ului de social media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură