Turneele lui Ponta în afara UE, "gaură" de 3 milioane de lei la buget

Guvernul Ponta a cheltuit nu mai puţin de 3 milioane de lei din bugetul de stat pentru deplasările în statele asiatice, arabe şi în Mexic.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cel mai lung şi mai costisitor a fost turneul asiatic din 2013, în Adzerbaijan, Kazahstan, Uzbekistan şi China, reiese din informaţiile oficiale obţinute de Realitatea TV, jurnaliştii denunţând faptul că, în perioada cât Victor Ponta era premier, autorităţile au refuzat să facă publice aceste informaţii.

În cele 10 zile cât a durat deplasarea, s-au cheltuit 1.749.230 de lei, din care aproximativ 1,6 milioane de lei au fost alocaţi pentru utilizarea aeronavei guvernamentale. Din delegaţie au făcut parte 16 persoane din care, potrivit presei scrise, doar un om de afaceri - mâna dreaptă a deputatului PSD Sebastian Ghiţă, Alex Iacobescu.

Pentru turneul din ţările arabe, din perioada 29 aprilie - 05 mai 2015, Guvernul a plătit 930.233 de lei, din care 851.000 pentru pentru inchirierea si utilizarea avionului oficial.

Victor Ponta a vizitat atunci Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite, fiind însoţit de cinci parlamentari: socrul său, Ilie Sârbu, liderul grupului parlamentar al PSD; Titus Corlăţean, membru al Comisiei pentru Politica Externa; Ion Popa, liderul grupului parlamentar al PNL; Dumitru Pelican, liderul grupului parlamentar Liberal Conservator şi Pataki Csaba, secretarul grupului parlamentar al UDMR.

Cele două turnee efectuate de fostul lider PSD au avut scopul declarat de a atrage investiţii în România.

Înainte de a-şi da demisia, Victor Ponta a efectuat şi o vizită în Mexic, la Summitul Global pentru o Guvernare Deschisă. Fostul prim-ministru şi celelalte şapte persoane din delegaţie au cheltuit 174.125 de lei pentru această deplasare.

Tragând linie, cele trei deplasări au costat în total aproape trei milioane de lei, sumă asemănătoare cu cea cheltuită de parlamentari pentru deplasările externe efectuate în cursul anului 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne