Trump ar putea revoca accesul de securitate pentru foşti şefi ai serviciilor din era Obama. Democraţii fumegă din nou

Donald Trump
Donald Trump (Chip Somodevilla/Getty Images)
Andrei Popescu
24.07.2018

Preşedintele american Donald Trump explorează modalităţi de a revoca accesul de securitate al unora dintre oficialii fostei administraţii Obama din cauza declaraţiilor politizate ale acestora, printre ei aflându-se John Brennan, James Clapper, James Comey, Susan Rice şi Andrew McCabe, potrivit secretarului de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, precizează site-ul de ştiri Zero Hedge.

Actualul director al NSA (Agenţia Naţională pentru Securitate) nu se află pe listă (a fost numit pe 4 mai), dar e surprinzător faptul că este vizat fostul director NSA din mandatele Bush, Michael Hayden, cel care a pus bazele masivului dispozitiv de ascultare al agenţiei după incidentele din 11 septembrie 2001.

Răspunzând unei întrebări legate de comentariile făcute pe Twitter de senatorul Rand Paul, care a precizat că fostului director CIA Brennan ar trebui să i se revoce accesul de securitate, Sanders a afirmat:

“Nu numai că preşedintele urmăreşte să revoce accesul de securitate al lui Brennan, dar el vizează de asemenea accesul de securitate al lui Comey, Clapper, Hayden, Rice şi McCabe”, a susţinut Sanders citând o declaraţie pregătită, “deoarece ei au politizat şi, în unele cazuri, au obţinut bani din serviciile publice şi accesul de securitate. Este extrem de nepotrivită lansarea de acuzaţii nefondate împotriva preşedintelui cu privire la contacte nepotrivite cu Rusia sau cu privire la influenţarea [preşedintelui] de către Rusia”.

“Faptul că persoane care deţin acces de securitate fac acuze nefondate aduce o legitimitate neadecvată unor acuzaţii care nu dispun de nicio dovadă”, a adăugat ea.

Cei trei foşti şefi ai serviciilor - CIA, FBI şi ODNI (Office of the Director of National Intelligence) - s-au aflat în prima linie a războiului dus de establishmentul politic american împotriva lui Donald Trump, în mod bizar, mai ales după învestirea acestuia în ianuarie 2017.

În special după summitul recent dintre Trump şi Vladimir Putin de la Helsinki, s-au înmulţit vocile care criticau desele luări de poziţie ale foştilor şefi din servicii. Astfel, în vizor a intrat John Brennan, cunoscut pentru trecutul său comunist şi pro-musulman, în prezent analist pe probleme de securitate naţională şi informaţii la NBC News şi MSNBC, care a afirmat că prestaţia lui Trump la summit este “înaltă trădare”, stârnind critici vehemente ale unor politicieni americani care încearcă o abordare mai nuanţată cu Vladimir Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor