Trei soldaţi ucraineni ucişi în timpul armistiţiului

Forţele speciale ucrainene în Sloviansk, Ucraina.
Forţele speciale ucrainene în Sloviansk, Ucraina. (youtube.)

Forţele pro-Rusia din estul Ucrainei au atacat prin surprindere, sâmbătă, un punct de control al armatei ucrainene din vecinătatea oraşului Slaviansk, provocând moartea a trei soldaţi ucraineni, anunţă Reuters.

Atacul lansat de artilerie împotriva blocadei ridicate de membrii operaţiunii anti-teroriste a guvernului de la Kiev s-a desfăşurat în pofida armistiţiului temporar, care a fost extins de vineri până luni noapte.

”În timpul atacului asupra postului din apropiere de Slaviansk, trei membri ai forţelor ucrainene au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi”, a declarat purtătorul de cuvânt, Oleksi Dmitraşkovski.

Reamintim că preşedintele Petro Poroşenko a anunţat încetarea focului vineri, după ce s-a întors de la Bruxelles, unde a semnat Acordul ”istoric” de asociere cu Uniunea Europeană, acord pe care ucrainenii l-au plătit cu sânge în timpul revoltelor de pe EuroMaidan şi a conflictelor din estul ţării ce au urmat căderii regimului Ianukovici şi anexării Crimeei.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat şi el vineri necesitatea implementării unui ”armistiţiu pe termen lung”, îndemnând Kievul să participe la negocieri cu forţele armate invadatoare. Putin a omis însă să îndemne forţele pro-Rusia să participe la procesul de calmare a conflictului din estul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe