EXCLUSIV: Excelenţa sa Teofil Bauer: Ruşii ne-au făcut deja tot ce e mai rău

Excelenţa sa dl Teofil Bauer, Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti
Excelenţa sa dl Teofil Bauer, Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti (Eugen Horoiu / Epoch Times)

Material video pe pagina originală a articolului Epoch Times România

Cu ocazia semnării Acordului de Parteneriat cu UE, de către Ucraina, R. Moldova şi Georgia, ne-am adresat Excelenţei sale dl Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, pentru câteva comentarii. Ucraina a serbat azi şi Ziua Constituţiei, care marchează începutul unei Ucraine moderne.

Referindu-se la relatiile cu Rusia, Excelenţa sa, dl Teofil Bauer, a notat:

"Statul vecin, care până mai ieri era considerat un stat prietenos, într-un mod abuziv şi bineînţeles absolut neprietenesc a anexat o parte din teritoriul statului Ucraina încălcând toate normele şi cutumele internaţionale.

Preşedintele Poroşenko, când a preluat funcţia, a enunţat cele 15 puncte ale planului de pacificare, iar unul dintre aceste puncte era armistiţiul unilateral, pentru a se putea începe un dialog şi a se înceta vărsarea de sânge.[…]

Semnând astăzi Acordul de asociere, Ucraina se angajează să adopte în cadrul legislaţiei naţionale toate acele valori, în sensul democratic, care funcţionează deja de zeci de ani în Europa.[…]

Cel mai rău ce au putut să ne facă ruşii până în momentul de faţă, ne-au făcut deja.[...] Modul în care îşi va rezolva problemele cu Rusia sau cu Gazpromul nu va afecta în niciun caz interesele consumatorilor europeni.. Sperăm ca negocierile cu partea rusă or să continue şi că noi vom obţine un preţ normal, nu un preţ politic."

Vă invitam să urmăriţi interviul integral.

Interviu realizat de Gina Sturdza