Traian Băsescu: Politica e la fel de precisă ca matematica. Se numără. Este în voturi

Fuziunea între partidul lui Traian Băsescu - PMP - şi partidul fondat de generalul Gabriel Oprea -UNPR - s-a încheiat atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean.
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
24.07.2016

Fuziunea PMP - UNPR s-a încheiat atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean. Conducerile interimare ale filialelor din teritoriu au fost desemnate în funcţie de scorul electoral obţinut la alegerile locale, însă vor fi din nou evaluate peste două luni, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul preşedintele Traian Băsescu, citat de Agerpres.

"Vineri ne-am întâlnit cu toţi preşedinţii interimari de organizaţii, la Bucureşti. Principalul criteriu pentru numirea preşedinţilor interimari a fost scorul electoral de la locale. Acolo unde PMP a avut rezultat mai bun, preşedinte interimar este de la PMP, iar unde a avut UNPR un scor mai bun este (preşedinte - n.r.) de la această formaţiune politică. Multora nu le-a plăcut. Dar ştiţi cum e: politica este la fel de precisă ca matematica. Se numără. Este în voturi.

Credeţi că s-au lăsat uşor unii, mai ales că ştiau că este vicepreşedinte la Consiliul Judeţean? Nu i-a venit prea bine. Dar, dacă cel de la UNPR a avut un vot mai bun la Consiliul Judeţean şi am stabilit că acesta este criteriul, atunci trebuie respectat. Până la urmă, în politică valorezi câte voturi ai. Sigur că nu sunt toţi bucuroşi. Dar unul a rămas preşedinte, iar celălalt prim-vicepreşedinte la organizaţiile judeţene", a declarat Traian Băsescu.

Toţi preşedinţii de organizaţii sunt acum interimari şi după două luni se va face o evaluare a funcţionării filialelor reunite. "Acolo unde se va considera că domnii preşedinţi, după ce s-au văzut preşedinţi, s-au culcat, îi schimbăm, pentru că sunt interimari numiţi de Consiliul Executiv Naţional", a explicat Traian Băsescu.

Liderul PMP a epxlicat că alegerile în organizaţiile judeţene PMP se vor face după parlamentare, anul viitor, pentru că în 2016 nu mai este timp. "Dacă întâmplător unii dintre ei au plecat în concediu şi se mai întorc prin septembrie nu va fi bine".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor