Traian Băsescu nu se dezice de Udrea: Vorbesc cu ea zilnic. Încerc să o conving că nu am abandonat-o

Traian Băsescu şi Elena Udrea
Traian Băsescu şi Elena Udrea (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Prezent marţi seară în platoul B1 Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit că o susţine pe Elena Udrea, vorbeşte cu ea zilnic la telefon, o vizitează des şi încearcă să îi arate că nu a abandonat-o în aceste momente grele din viaţa ei.

Întrebat dacă situaţia în care se află acum Elena Udrea este cauzată de serviciile secrete, Traian Băsescu a replicat: "Greu de spus, eu nu o s-o contrazic pe Elena Udrea. Am încredere în Justiţie, am încredere în Elena Udrea, e ridicol să spui că a furat bani de la Gala Bute".

"Vă pot spune ca un om care a investit enorm în Elena Udrea, a spus ce ştie şi ce crede, e un om care nu minte. Nu exclud că eu însumi am ieşit uneori la pupitrul Cotroceniului, am avut o analiză şi după trei luni m-am trezit că nu e corectă, am rectificat şi m-a ciomăgit presa. Categoric nu minte, dar se poate înşela ca orice om. Femeia asta e extrem de puternică şi cu convingeri extrem de puternice. Nu o bagi în şedinţă şi o convingi să spună ca tine, va spune ce vrea şi ce crede. În schimb are o loialitate formidabilă în relaţia cu mine. Nu o consideraţi pe Elena Udrea un copil pe care îl duci de mână", a afirmat Traian Băsescu.

"În toata perioada asta de când îi e foarte greu să ştiţi că sunt unul care vorbeşte cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, am fost la ea acasă, în arestul la domiciliu, am nimerit când erau avocaţii, asta e... Încerc să o conving că nu am abandonat-o. Vorbesc la telefon şi am şi vizitat-o la domiciliu, e adevărat că am nimerit odată cu avocaţii dar asta e... Mâine se judecă arestarea, nu vreau să fac niciun comentariu despre dosar. Nu fac niciun comentariu despre dosarele ei pentru că îi fac rău şi nu vreau să îi fac rău", a continuat fostul şef de stat.

Traian Băsescu susţine că nu a văzut până acum în acest dosar nicio stenogramă şi a evidenţiat că mulţi subordonaţi zic că "ministrul a spus să facem asta", "toate lichelele fac asta, toţi ciubucarii din ministere îşi folosesc ministrul".

"Singurul lucru care mi se pare excesiv, numărul mare de cereri de arestare. Se pare că avem o problemă şi un risc, datorită presiunii care e pe procuror, să facă rapid dosarele, că sunt multe, există această presiune să lupte împotriva corupţiei şi parcă încep să se axeze prea mult pe denunţuri. Lângă denunţ trebuie să mai pui ceva şi să nu-i laşi pe cei care au luat banii să se pună de acord şi să încrimnezi ministrul. Zici că ai luat 900.000 de dolari şi i-ai dus la ministru. Tu ai luat banii şi eşti liber, spunând că i-ai dus la ministru. Tu şmecher care îţi faci tot soiul de investiţii ţi-au trecut prin mână 900.000 de dolari şi nu ai luat şi tu o mie de acolo?", întreabă Traian Băsescu.

"Eu sper să nu fie condamnată, e cea mai mare investiţie politică pe care am făcut-o. Am văzut bilanţul DNA, rata de succes e 90%, nu 100%, sper ca Elena Udrea să fie în acei 10%. Acum am o singură grijă, ce evoluţii va avea situaţia Elenei Udrea, în rest copii sunt sănătoşi, nepoţii, mi-e totul în neregulă. Dacă va fi condamnată nu voi avea ce să fac. Ce să fac, să fac altă justiţie?", întreabă Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne