PMP: Alegerea lui Hellvig la şefia SRI va crea premisele reîntoarcerii la epoca Iliescu – FSN

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară, partidul năşit de Traian Băsescu, a anunţat luni, în cadrul unui comunicat de presă, că va vota împotriva numirii liberalului Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii.

"Partidul Mişcarea Populară va vota împotriva propunerii înaintate de către Preşedintele Klaus Iohannis pentru şefia SRI. În contextul actual, la conducerea SRI ar fi fost mai potrivită o persoană apolitică. Prin acordarea acestei funcţii unui apropiat, domnul Klaus Iohannis generează o vulnerabilitate la nivelul credibilităţii SRI", se precizează în comunicat respectiv.

Decizia PMP nu este o surpriză în contextul în care atât Traian Băsescu, cât şi Elena Udrea, fosta şefă PMP, l-au acuzat pe premierul Grivco că l-a propus pe "omul lui Voiculescu" la şefia SRI.

"Modelul promovat de către fostul Preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, prin numirea unui reprezentant din altă tabără politică decât cea proprie, a reprezentat un prim pas înainte. Decizia domnului Klaus Iohannis va anula progresele de până acum şi va crea premisele reîntoarcerii la epoca Iliescu – FSN", mai transmite PMP.

După ce va fi audiat astăzi în Comisia de specialitate, Eduard Hellvig va trebui validat, prin vot, de Parlament, lucru extrem de probabil în contextul în care toate formaţiunile, cu excepţia PMP, au anunţat deja că îl susţin.

Din 2003, Eduard Hellvig a devenit membru al PUR (actualul PC), condus de condamnatul Dan Voiculescu, fiind ales deputat în 2004 pe listele respectivului partid. Actualul liberal a fost deputat PC în mandatul 2004-2008 şi europarlamentar pe o perioadă de 5 luni. După ce a pierdut nominalizarea pentru un post eligibil de europarlamentar, a părăsit PC-ul pentru a se alătura PNL.

Pentru mai multe detalii despre trecutul lui Eduard Hellvig intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne