Traian Băsescu: La privatizarea CFR Marfă, Ponta a vrut să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (Epoch Times România)

Traian Băsescu l-a acuzat vineri, la postul B1Tv, pe premierul Victor Ponta că „a vrut să îşi ajute un prieten” în cazul privatizării CFR Marfă, în speranţa că GFR, compania lui Gruia Stoica, va găsi sursa de finanţare.

“La CFR Marfă a vrut (Victor Ponta n.r.) să-şi ajute un prieten, pe Gruia Stoica. A ieşit prost, pentru că miza aici era prelungirea termenului de plată în speranţa că GFR va găsi sursa de finanţare. (…) Când te uiţi la modificarea condiţiilor, nu poţi să nu te gândeşti că există o oarecare relaţie între premier şi cumpărător. Ar însemna compromiterea definitivă a României dacă şi în această etapă se modifică condiţiile pentru a le plia pe interesul cumpărătorului. Dacă o licitaţie trucată ducea la privatizarea unei astfel de companii, România ar fi fost compromisă”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, şeful statului afirma că potenţialul companiei de stat este “uriaş”, iar privatizarea nu se poate face într-o lună sau două.

“CFR Marfă nu e companie de tip chioşc, are potenţial uriaş. Privatizarea nu se poate face într-o lună-două, trebuie făcută o documentaţie, trebuie prezentată compania în toate marile centre financiare în vederea privatizării. Va dura luni de zile. Nu pun anunţ în trei ziare româneşti. Ce pot să vă spun cu certitudine e că va fi o privatizare ca la carte, de acum încolo”, a declarat, optimist, Traian Băsescu.

Traian Băsescu îl mai acuză pe Victor Ponta că a “sacrificat” angajaţii combinatului Oltchim ca să îl descalifice pe Dan Diaconescu în alegerile parlamentare.

“A fost o bătălie politică în precampanie între Ponta şi Dan Diaconescu, în care a Ponta a făcut jocul sacrificării celor trei mii de salariaţi pentru a-l învinge pe Dan Diaconescu. A fost o manevră conştientă, deliberată, care a vrut sa îl descalifice pe Diaconescu. A fost un joc pe muchie. Ponta sacrifică orice când e vorba de interesul politic”, a afirmat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie