Traian Băsescu huiduit şi scuipat pe fieful lui Radu Mazăre

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, insultat şi scuipat la Constanţa, pe fieful lui Radu Mazăre. Incidentele au avut loc când şeful statului cobora de pe nava şcoală Mircea.

La coborârea de pe vas, şeful statului a fost scuipat în faţa, de la o distanţă foarte mică, de un bărbat în vârstă de 39 de ani, pe nume Adrian Zglobiu. Bărbatul a fost imobilizat imediat de către ofiţerii SPP şi a fost reţinut de IPJ Contanţa pentru infracţiunea de ultraj.

Traian Băsescu nu a avut nicio reacţie la adresa agresorului; s-a şters cu mâna pe faţă şi a continuat să vorbească preţ de două minute cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa, după care s-a urcat în maşină şi a plecat din port, conform Realitatea TV.

Reamintim că oraşul Constanţa este condus de primarul PSD, Radu Mazăre, arestat nu demult pentru luare de mită, într-un dosar despre care edilul constănţean afirma că a fost fabricat politic. Mazăre îl acuză de necazurile sale - anchete penale pentru luare de mită, pentru retrocedări ilegale de terenuri etc. - pe principalul opozant politic al PSD-ului, preşedintele Băsescu.

Băsescu mai are marea "vină" de a se opune iniţiativei Guvernului de a face din Primăria Constanţa, principal acţionar în port, acţiune ce ar permite primăriei să obţină mai mulţi bani pe care primarul nu i-ar cheltui pe parade, carnavaluri şi costume de maharajah, ci pentru a acoperi o parte din facturile constănţenilor la căldură. Cel puţin aşa le-a spus Radu Mazăre votanţilor constănţeni.

Traian Băsescu s-a aflat, sâmbătă, la Constanţa, unde a decorat nava şcoală Mircea cu Ordinul „Virtutea Maritimă" - în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, iar în timpul discursului a spus că anul acesta se împlinesc 40 de ani de când a călcat prima dată pe bric în calitate de elev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne