Traian Băsescu a ajuns la Vatican, pentru întrevederea cu Papa Benedict al XVI-lea

Cetatea Vaticanului: vedere asupra Pieţei şi Bazilicii Sf. Petru.
Cetatea Vaticanului: vedere asupra Pieţei şi Bazilicii Sf. Petru. (VINCENZO PINTO / AFP / GettyImages)

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns vineri la Roma, de unde s-a deplasat la Vatican, unde va sta de vorbă cu Papa Benedict al XVI-lea. Vizita sa la Vatican are ca principal obiectiv consolidarea relaţiei între statul român şi Sfântul Scaun, a precizat preşedintele.

În programul său la Roma, preşedintele Traian Băsescu are programate convorbiri cu Papa Benedict şi cu secretarul de stat al Sfântului Scaun, Tarcisio Bertone, precum şi o întâlnire cu români din Italia şi o vizită la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniţi.

Traian Băsescu îi va dărui Papa Benedict al XVI-lea un cadou special - un tetraevangheliar cu coperţi din piele naturală, o carte religioasă care măsoară aproape un metru lăţime.

Aceasta este ultima întâlnire pe care Papa Benedict al XVI-lea o va avea cu un şef de stat european.

Preşedintele Traian Băsescu este însoţit de soţia sa, iar din delegaţia oficială fac parte consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota, Bogdan Drăgoi şi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, relevă evz.ro.

Traian Băsescu şi soţia sa vor depune vineri, la prânz, un buchet de flori şi vor păstra un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea, apoi vor participa la recepţia oferită de Ambasada României la Vatican.

În septembrie 2008. preşedintele Traian Băsescu a mai efectuat o vizită la Vatican, la finalul căreia a declarat că, din discuţiile avute cu Papa Benedict al XVI-lea, a înţeles deschiderea deosebită pe care Vaticanul o are faţă de România.