Vatican: Întâlnirea Traian Băsescu - Papa Benedict al XVI-lea, reconfirmată

Traian Băsescu, întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România la Palatul Cotroceni
Traian Băsescu, întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România la Palatul Cotroceni (Epoch Times România)

Chiar dacă şi-a anunţat retragerea din fruntea Bisericii Catolice, Suveranul Pontif îşi va respecta toate angajamentele prevăzute anterior în agendă, inclusiv primirea mai multor şefi de stat, printre care se numără preşedintele României, Traian Băsescu şi cel al Guatemalei, Otto Perez Molina.

"Nicio modificare nu va fi operată în agenda de întâlniri a Papei Benedict al XVI-lea până la finalul lunii februarie", a precizat marţi purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi.

Purtătorul de cuvânt de la Vatican a confirmat vizitele unor episcopi, precum şi pe cele ale preşedinţilor din România şi Guatemala, relevă agenţia de presă Asca.

Administraţia prezidenţială nu a făcut public programul de vineri al lui Traian Băsescu şi nici nu a confirmat întâlnirea.

Într-o vizită din 2008 în care a fost însoţit de către soţia sa, Maria, Traian Băsescu a mai fost primit la Vatican de către Papa Benedict al XVI-lea.