Traficant de arme belgian mărturiseşte că a furnizat arme atacatorilor din Paris

Andrei Popescu
14.01.2015

alte articole

Doi bărbaţi înarmaţi se confruntă cu poliţia în apropiere de sediul revistei Charlie Hebdo din Paris, 7 ianuarie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
14.01.2015

Fraţii francezi Kouachi care au atacat săptămâna trecută redacţia revistei de satiră Charlie Hebdo din Paris au primit armele de la un traficant de arme din Belgia, conform presei belgiene.

Traficantul, o figură cunoscută în lumea interlopă a Bruxelles-ului, s-a predat poliţiei belgiene săptămâna trecută.

Poliţia i-a percheziţionat locuinţa şi a găsit dovezi care l-au legat de o tranzacţie făcută cu Amedy Coulibaly, bărbatul care a ucis 4 ostatici la un supermarket din Paris la două zile după ce fraţii Kouachi au ucis 13 oameni în capitala franceză.

Se crede că traficantul i-a vândut lui Coulibaly un pistol mitralieră Skorpion pe care l-a folosit în atacul său asupra supermarketului evreiesc şi un lansator de grenade şi automate Kalaşnikov pe care fraţii Kouachi le-au folosit în acţiunile lor din Paris.

Armele au fost cumpărate de la traficant în centrul Bruxelles-ului şi au costat aproape 5.000 de euro.

Conform mass mediei belgiene, traficantul provine din oraşul Charleroi şi a susţinut că Amedy Coulibaly l-a contactat iniţial în căutarea unei maşini. Traficantul a declarat că a decis să se predea când a realizat că Amedy era un islamist radical.

Toţi cei trei atacatori au fost ucişi vineri de poliţia franceză în raiduri separate desfăşurate asupra supermarketului din Paris şi asupra unei tipografii din oraşul Dammartin-en-Goele, unde s-au refugiat în cele din urmă fraţii Kouachi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor