Toţi cei trei candidaţi la şefia ANI, respinşi la proba scrisă a concursului
alte articole
Toţi cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au fost respinşi la proba scrisă a concursului, a informat joi Consiliul Naţional de Integritate (CNI).
Potrivit anunţului CNI, Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon şi Ion Ionel Gârleşteanu, toţi trei aspiranţi la şefia ANI, au fost respinşi la proba scrisă a concursului, susţinut în 24 august. Cei trei pot depune contestaţii până pe 31 august, informează Agerpres.
În situaţia în care, după prezentarea contestaţiilor vor fi candidaţi declaraţi admişi, interviul se va desfăşura în 11 septembrie, când urmează să se prezintă şi planul de management pe termen scurt şi mediu privind organizarea şi funcţionarea ANI.
Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon şi Ion Ionel Gârleşteanu şi-au depus, în iulie a.c., dosarele de candidatură la concursul organizat de CNI în vederea ocupării funcţiei de preşedinte al ANI, rămasă vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu, trimis în judecată de DNA în dosarul uriaşelor despăgubiri de la ANRP.
Primul din cei trei candidaţi, Bogdan Stan este actualul vicepreşedinte al ANI, el conducând instituţia ca preşedinte interimar din luna martie 2015, după demisia lui Horia Georgescu. Stan a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti (2005), a urmat un curs post-universitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a SRI şi, după absolvirea facultăţii şi a unui master, a lucrat ca avocat.
Din 2007, Bogdan Stan s-a angajat la ANI, iniţial pe postul de consilier al preşedintelui Agenţiei, după care a devenit inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din 2012 ocupă funcţia de vicepreşedinte.
Petre Claudiu Platon este manager public la Ministerul Dezvoltării. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" Arad în anul 2000, a urmat şi un curs postuniversitar în domeniul securităţii naţionale la Academia Naţională de Informaţii, Colegiul Naţional de Informaţii (2009). Ulterior, a lucrat la Consiliul Judeţean Sălaj (consilier juridic) şi Ministerul de Interne (Unitatea pentru reforma administraţiei publice).
La rândul său, Ion Ionel Gârleşteanu a candidat şi în 2008 şi în 2012 la şefia ANI, fără succes însă. Gârleşteanu este angajat la Universităţii din Craiova, unde a deţinut şi poziţia de lector. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.