Top 5 diferenţe între creierul bărbaţilor şi al femeilor

Creierul uman
Creierul uman (www.youtube.com)

Cercetătorii au remarcat mai multe diferenţe semnificative între creierul bărbaţilor şi cel al femeilor, atât în ceea ce priveşte structura, cât şi modul în care creierul este folosit. Vă prezentăm primele cinci cele mai importante diferenţe:

1. Femeile au o mai bună aptitudine de a face mai multe lucruri deodată şi de a gestiona mai multe surse de informaţii simultan, în timp ce bărbaţii se enervează atunci când au de-a face cu o mulţime de lucruri în acelaşi timp. Dar bărbaţi sunt mai rapizi în absorbţia informaţiilor, astfel încât aceştia sunt în măsură să răspundă mai rapid.

2. Femeile sunt capabile să-şi amintească toate detaliile, în timp ce bărbaţii, de obicei, se concentreze doar pe principalele puncte importante.

3. Bărbaţii sunt capabili să înţeleagă un discurs utilizând o logică extinsă, astfel încât să înţeleagă pe deplin şi exact ceea ce se spune. Femeile, pe de altă parte, folosesc emoţiile şi intuiţia lor pentru a percepe sensul ascuns al informaţiilor.

4. Bărbaţii şi femeile folosesc părţi complet diferite ale creierului atunci când abordează aceleaşi sarcini.

5. Femeile au creierul cu 10% mai mic decât bărbaţii, dar odată cu îmbătrânirea, creierul masculin se micşorează semnificativ mai repede decât cel feminin. Cu toate acestea, inteligenţa nu este afectată de dimensiunea creierului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură