Tobă respinge din nou acuzaţiile de plagiat. "Au fost spuse multe neadevăruri şi chiar multe calomnii"

Ministrul de Interne, Petre Tobă, respinge din nou, "cu tărie", acuzaţiile potrivit cărora şi-a plagiat în mod grosolan teza de doctorat.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Vreau să ştiţi că eu am respectat legea şi toate normele existente în care am elaborat teza de doctorat, am respectat toate recomandările îndrumătorului de doctorat. Eu am solicitat Comisiei de etică să facă această evaluare, comisia a fost desfiinţată.

Aştept crearea acestui nou mecanism şi, în momentul în care acesta va fi operaţional, voi solicita imediat o nouă analiză. Aştept o nouă evaluare, au fost spuse multe neadevăruri şi chiar multe calomnii", a declarat Petre Tobă, citat de Agerpres.

Controversatul Consiliu Naţional de Etică, instituţie care a "albit" de-a lungul timpului înalt demnitari precum Victor Ponta, Lia Olguţa Vasilescu, sau Gabriel Oprea a fost revocat recent din ordinul ministrului Educaţiei, Adrian Curaj.

Decizia a fost luată în contextul în care Consiliul tocmai se pregătea să dea verdictul în cazul acuzaţiilor de plagiat care îl vizează pe noul ministru de Interne, Petre Tobă, ultimul intrat pe lista neagră a celor suspectaţi că nu şi-a luat doctoratul pe merit.

În locul CNE, ale cărui decizii au stârnit reacţii critice extrem de dure din partea societăţii civile şi a lumii academice, va fi înfiinţată până în luna ianuarie o nouă instituţie, iar primul lucru care va trebui să-l facă este să spună dacă se confirmă sau nu acuzaţiile potrivit cărora Petre Tobă a copiat 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei sale cu care el a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne