Tinerii care fac parte din bande, mai predispuşi la tulburări psihice (studiu)

Tinerii din bande sunt mult mai susceptibili de a suferi de o tulburare psihică şi de a avea nevoie de asistenţă psihiatrică decât alţi bărbaţi tineri, susţine un studiu britanic, preluat vineri de BBC News.

Studiul, în cadrul căruia au fost intervievaţi 108 membri ai unor bande, a ajuns la concluzia că jumătate dintre aceştia sufereau de anxietate, peste 85% de o tulburare de personalitate, iar 25% au fost testaţi pozitiv cu psihoză.

Potrivit echipei de cercetători de la Queen Mary University of London, expunerea la violenţă a fost cauza probabilă a problemelor de sănătate mintală înregistrate în rândul acestor tineri.

Echipa şi-a început cercetarea observând 4.664 de bărbaţi din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Cercetătorii au inclus un număr semnificativ de bărbaţi din zone cunoscute pentru apartenenţa multor tineri la bande, cum ar fi cartierul Hackney din nordul Londrei sau zona Glasgow East, din zone cu o populaţie semnificativă aparţinând minorităţilor etnice şi din zonele sărace.

Din eşantionul total, 3.284 de bărbaţi au declarat ca nu au fost violenţi în ultimii cinci ani, 1.272 au recunoscut că au atacat o altă persoană sau au fost implicaţi într-o luptă, iar 108 că fac parte în prezent dintr-o bandă.

Studiul a constatat că membrii bandelor şi bărbaţii violenţi sunt în mod special predispuşi la probleme mentale şi au mai multă nevoie de asistenţă decât alţi bărbaţi tineri.

De asemenea, studiul, publicat în Jurnalul American de Psihiatrie, indică că din cei 108 de membri de bandă intervievaţi, aproximativ o treime au încercat să se sinucidă.

Cu toate acestea, depresia a fost semnificativ mai rar întâlnită în rândul membrilor bandelor şi a bărbaţilor violenţi.

Pe de altă parte, studiul a constat, de asemenea, că deşi doar 1% dintre bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani din Marea Britanie sunt membri ai unei bande, în zone cum ar fi Hackney, proporţia acestora se ridică la aproximativ 8,6%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură