The Epoch Times condamnă cenzura de pe Twitter şi mulţumeşte susţinătorilor săi

Sediul Twitter in San Francisco, 13 August 2019
Sediul Twitter in San Francisco, 13 August 2019 (GLENN CHAPMAN/AFP via Getty Images)

În calitate de organizaţie de ştiri independentă, dedicată raportării adevărului, The Epoch Times a fost supusă cenzurii excesive din partea Big Tech.

În cel mai recent incident de acest fel, Twitter a cenzurat, la 28 iulie, tot conţinutul nostru, blocând site-ul, etichetându-l ca fiind "nesigur" şi încurajând utilizatorii să nu continue să viziteze pagina.

Acţiunile Twitter - la fel ca şi cele ale altor giganţi din domeniul tehnologiei, precum Facebook şi YouTube - au vizat în mod special accesul la ştirile noastre independente şi la conţinutul video.

Twitter nu a răspuns la multiplele solicitări de comentarii şi apeluri şi nici nu a explicat ce l-a determinat să cenzureze conţinutul nostru sau ce l-a determinat să ridice blocajul după două zile, în urma unor proteste publice.

Măsura luată de gigantul reţelelor de socializare a venit la mai puţin de o săptămână după ce am publicat noul documentar "Adevărata poveste a zilei de 6 ianuarie" şi, în aceeaşi zi, am postat un interviu cu Eliza Bleu, supravieţuitoare a traficului sexual, în cadrul programului "American Thought Leaders".

Deşi rămâne neclar de ce ne-a vizat Twitter, este clar faptul că The Epoch Times este diferit de majoritatea celorlalte organizaţii de ştiri importante, prin faptul că îndrăznim să urmărim evenimentele acolo unde ne conduc faptele.

În documentarul despre 6 ianuarie, reporterii noştri aruncă o privire fără menajamente asupra evenimentelor din acea zi şi prezintă noi martori şi dovezi care contestă naraţiunile predominante. Documentarul oferă dovezi ample privind utilizarea excesivă a forţei de către poliţie, care a încălcat protocolul şi politica, şi ridică întrebări cu privire la lipsa de securitate din acea zi. Până în prezent, documentarul a primit peste jumătate de milion de vizualizări pe platforma noastră EpochTV.

În ultimii ani, au existat şi alte evenimente majore în care The Epoch Times, datorită independenţei şi aderenţei noastre la jurnalismul tradiţional, s-a diferenţiat de alte mari organizaţii de ştiri, dovedindu-se că avea dreptate.

De exemplu, The Epoch Times a relatat cu acurateţe evenimentele din jurul acuzaţiilor potrivit cărora candidatul de atunci şi ulterior preşedinte Donald Trump ar fi colaborat cu Rusia. Încă din prima zi, The Epoch Times a relatat faptele şi, prin intermediul reportajelor noastre, a descoperit probleme semnificative în ceea ce priveşte ancheta FBI asupra campaniei lui Trump, care a inclus un comportament problematic în ceea ce priveşte supravegherea.

În timp ce alte organizaţii de ştiri au câştigat Pulitzer pentru articolele lor care sugerau o coluziune între preşedinte şi Rusia, The Epoch Times a avut de fapt dreptate raportând că acuzaţiile nu aveau niciun suport - aşa cum au confirmat investigaţiile efectuate de consilierul special Robert Mueller şi de inspectorul general al Departamentului de Justiţie, precum şi investigaţia în curs de desfăşurare a originilor anchetei FBI de către consilierul special John Durham.

Epoch Times a fost, de asemenea, printre primii care au relatat despre posibilitatea ca noul coronavirus să fi fost scurs de la Institutul de Virologie Wuhan din China. Documentarul nostru din aprilie 2020 pe această temă a fost cenzurat de Facebook. Astăzi, o scurgere de laborator este considerată ca fiind cea mai probabilă explicaţie pentru răspândirea virusului, atât de către organizaţiile media, cât şi de către mulţi oficiali guvernamentali.

Pericolul de a permite platformelor precum Twitter să îşi asume rolul de arbitru al adevărului este că, în multe cazuri, acestea greşesc în mod evident. Cel mai proeminent exemplu a fost suprimarea de către Twitter a publicaţiei New York Post în legătură cu reportajul său despre un laptop aparţinând lui Hunter Biden, fiul candidatului la preşedinţie de atunci, Joe Biden.

Acest comportament de cenzură, care este în antiteză cu protecţiile de care beneficiază Big Tech în temeiul Secţiunii 230, a stârnit, de asemenea, îngrijorări cu privire la faptul că platformele de social media cenzurează conţinutul în numele guvernului. Recent, un judecător federal a ordonat guvernului să coopereze într-un proces care susţine că s-au depus eforturi din culise pentru a viza difuzarea de informaţii legate de COVID-19 - inclusiv posibilele sale origini şi tratamente alternative - care nu se potriveau cu varianta guvernului.

"Guvernul nu îşi poate externaliza cenzura către Big Tech", a declarat Eric Schmitt, procurorul general al statului Missouri.

Scandal public

Reacţia publică faţă de cenzurare a The Epoch Times de către Twittera fost rapidă, trei senatori americani punând în mod public sub semnul întrebării platforma - care, în ultimii ani, s-a aflat în mod repetat în atenţie din cauza actelor de cenzură - cu privire la faptul că a vizat organizaţia de presă.

Senatorul Marco Rubio (republican din Florida) a cerut ca Twitter "să dea explicaţii pentru acest act scandalos de cenzură".

Între timp, senatorul Rick Scott (R-Fla.) a întrebat: "Unde este respectul pentru libertatea de exprimare şi libertatea presei, Twitter?".

"Ne amintim cu toţii cenzura voastră părtinitoare a [New York Post] şi cum s-a terminat pentru voi", a spus Scott.

Senatorul Ron Johnson (R-Wis.) a descris acţiunea Twitter ca fiind "alarmantă".

"Twitter cenzurează [The Epoch Times] sub pretextul unui discurs 'nesigur'. Vă amintiţi ce s-a întâmplat ultima dată când mass-media corporatistă şi marile companii de tehnologie au încercat să cenzureze investigaţia mea despre corupţia lui Hunter Biden? Adevărul prevalează întotdeauna", a scris el.

Kevin Roberts, preşedintele Fundaţiei Heritage, a descris acţiunea Twitter ca fiind "un act scandalos de cenzură".

Profesorul de la Stanford Jay Bhattacharya a făcut apel la suprimarea de către Twitter, scriind: "Este perfect sigur să faceţi clic pe site-ul [Epoch Times] în tweetul citat. Dintr-un motiv oarecare, Twitter a decis că astăzi este o zi bună pentru a suprima accesul la Epoch Times".

Supravieţuitoarea traficului sexual Bleu, care a fost printre primii care au observat cenzura din partea Twitter, datorită blocării interviului ei în cadrul programului "American Thought Leaders" de la EpochTV, a postat un videoclip în care condamnă acţiunile platformei şi care a devenit viral.

Acesta a creat, de asemenea, agitaţie în rândul utilizatorilor Twitter, mulţi dintre ei condamnând acţiunile platformei.

Epoch Times doreşte să le mulţumească tuturor celor care s-au pronunţat împotriva acestui ultim caz de cenzură.

Vom continua să raportăm în singurul mod în care ştim să o facem, înrădăcinat în sloganul nostru Adevăr şi tradiţie, fără favoruri sau teamă. Lupta pentru adevăr este una care nu are limite şi care este la fel de veche ca şi veacurile. Credem că numai dacă indivizi curajoşi merg până la capăt şi se străduiesc să prezinte adevărul despre ceea ce se întâmplă, lumea poate avea o imagine exactă asupra evenimentelor şi a istoriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii