„Tata socru” la horă: Băsescu tremură dimineaţa, îl reanimă consilierii cu diverse tării

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra  Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie  Sârbu şi Victor Ponta
Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie Sârbu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Senatorul PSD Ilie Sârbu a denunţat miercuri afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora premierul Ponta a avut o cădere nervoasă şi şi-a mutat sediul de la palatul Victoria la MApN de frica „baronilor”, adăugând că „dânsul când tremură dimineaţa când intră în birou, de-abia îl ţin consilierii şi-l reanimă cu diverse tării (...) ar trebui să meargă la medic” pentru a-şi trata problemele cu alcoolul.

„S-a referit la premier că a avut o cădere nervoasă. Dânsul când tremură dimineaţa când intră în birou, de-abia îl ţin consilierii şi-l reanimă cu diverse tării, el n-ar trebui să meargă la medic? Cred că şi el ar trebui să meargă la medic, mi se pare firesc. Dacă tot vorbim de cei care au căderi, unii le au în alcool”.

După apariţia în presă a stenogramelor din care reieşea că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, premierul a decis duminică să-şi mute biroul la Ministerul Apărării Naţionale, care este o unitate militară, ca să evite astfel posibilele „înscenări” ale adversarului său politic, preşedintele Traian Băsescu, şi oamenilor din jurul acestuia.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, marţi, că „soluţia de a se ascunde într-un buncăr la Ministerul Apărării arată că premierul şi-a pierdut controlul, nu mai deosebeşte instituţiile şi arată că este laş”.

„Victor Viorel are o problemă de nervi, a cedat nervos, i se pare că numai Armata îl mai poate apăra de furia baronilor, de a mea sigur nu - nu are de ce să se ferească, pentru că eu nu sunt furios pe el, eu sunt la stadiul la care deja de un timp bun îl compătimesc pentru cum a ajuns, din păcate trage şi ţara după el. Cred că a cedat nervos Victor Viorel. Este unic în Europa şi ca atitudine şi ca soluţie. N-am auzit de 25 de ani de la Revoluţie şi cu atât mai puţin în ultimii 10 de ani de când cunosc toţi premierii din Uniunea Europeană ca vreunul să se fi retras în buncărul de la ministerul apărării”, a subliniat Traian Băsescu.

Şeful statului a continuat: „La Palatul Victoria, baronii nu pot fi opriţi, şi fac cum făcea Mircea Badea, pe la emisiuni: Mă duc, îl iau şi îl dau de toţi pereţii. Păi voi credeţi că în faţa unui baron, Victor Viorel e cum e în faţa microfoanelor? Îl plesnesc ăia de nu se vede, îi merg fulgii, nu poate avea obrăznicia pe care o afişează în faţa jurnaliştilor, atunci când e în faţa baronilor. La Ministerul Apărării, fiind unitate militară (...) baronii nu au acces să îi spună: Iar ne laşi pe mâna justiţiei, Viorele, ce faci?”.

Vorbind despre comisia Nana, Traian Băsescu declara că „o haită de parlamentari şi un premier, care nu au nimic cu responsabilitatea, fac un spectacol mediatic dintr-o afacere privată în condiţiile în care zeci, sute de mii de hectare ale statului sunt exploatate de tot soiul de baroni ai PSD. Ar fi interesant de aflat ce s-a întâmplat în Timiş, cu retrocedările de terenuri. Eu cred că ar fi interesant, pentru că tata socru (Ilie Sârbu, n.r.) nu e persoană privată, ci parlamentar”.