Tăriceanu susţine eliminarea venitului minim garantat

Venitul minim garantat este o invitaţie la nemuncă, susţine Tăriceanu, pledând pentru renunţarea la acesta.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu propune eliminarea venitului minim garantat pe motiv că acesta ar fi "o invitaţie la nemuncă", relatează Gândul.info. Cât despre faptul că PSD "a ţinut" la venitul minim garantat, Tăriceanu susţine că "a ţinut în trecut".

"(Eliminarea venitului minim garantat n.r.) e o propunere pe care o avansăm şi sunt convins că şi colegii de la PSD vor analiza cu toată obiectivitatea. În economie avem nevoie de forţă de muncă. Nu e normal să plătim venitul minim garantat, unii să stea acasă şi să aducem forţă de muncă din afară", a susţinut, joi, Tăriceanu.

"Trebuie să renunţăm la venitul minim garantat. E o invitaţie la nemuncă. Nu putem dacă avem criză de muncă să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat. Venitul minim garantat nu se ridică la cei care intră în categoria persoanelor cu handicap sau cei care sunt îndreptăţiţi. Vorbesc despre cei care în momentul de faţă trăiesc pe venitul minim garantat, li se oferă locuri de muncă şi nu se duc să le ocupe", a mai adăugat preşedintele Senatului.

În momentul în care jurnaliştii i-au atras atenţia că PSD "a ţinut" la venitul minim garantat, Tăriceanu a răspuns că "a ţinut în trecut".

Tăriceanu a mai ţinut să precizeze că inclusiv cei care nu deţin o calificare îşi pot găsi o slujbă, astăzi, în România.

"Cei care spun 'nu am o calificare' îşi pot găsi ca necalificaţi o slujbă azi, în România. Nu mai e o problemă. Chestia cu venitul minim garantat e o propunere în contextul evoluţiei economie la care asistăm. Avem o creştere economică care trebuie susţinută", a argumentat liderul ALDE.