Tăriceanu: Guvernul n-a greşit cu OUG 13. Protestatarii au stricat imaginea României

Sute de mii de oameni au ieşit în stradă revoltaţi că Guvernul a încercat, prin OUG 13, să legitimeze hoţia. În opinia lui Tăriceanu, Guvernul n-a făcut însă decât să pună legislaţia în acord cu deciziile CCR iar prin protestele lor, cetăţenii au făcut de râs România.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Invitat la digi24.ro, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că Guvernul nu a greşit cu controversata ordonanţă de modificare a Codului Penal, ci protestatarii, care au stricat imaginea României. Şi, pentru ca nimeni să nu-şi facă iluzii de vreun fel, copreşedintele ALDE a mai precizat că puterea nu renunţă la planurile de a modifica legi din justiţie.

Potrivit celor declarate de Tăriceanu în emisiunea de la Digi24, de fapt, Guvernul ''nu a făcut decât să pună în acord cu deciziile Curţii legislaţia.''

Comentând faptul că abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune doar dacă cel acuzat produce o pagubă de peste 200 de mii de lei iar pedeapsa urma să scadă de la şapte ani la trei, lucru considerat revoltător de mulţi români, Tăriceanu a susţinut că nu este nimic în neregulă cu aceste formulări.

"Putem să luăm Franţa, Germania, Marea Britanie, dacă facem 27 de ţări o să facem mai complicată analiza, şi putem să vedem unde este media şi ne situăm acolo. Nu trebuie să inventăm praful de puşcă în această chestiune", a afirmat şeful Senatului.

În opinia celui de al doilea om în stat, protestele care au urmat adoptării Ordonanţei de Urgenţă 13 la ceas de noapte au făcut mult rău României.

"Atâta vreme cât acesta va fi subiectul cu care România se distinge, să nu ne mire că ţările partenere din Uniunea Europeană ne privesc cu oarecare... în fine, poate până la urmă nu e un cuvânt prea greu...un anumit dispreţ", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, aceasta în condiţiile în care numeroşi lideri UE s-au exprimat în termeni elogioşi la adresa protestatarilor care, spun ei, au arătat că se poate ieşi în stradă pentru valori şi principii.

În cadrul interviului, Tăriceanu a vorbit şi despre o altă iniţiativă care a stârnit oprobriul societăţii civile, respectiv legea graţierii, anunţând că nu se va renunţa la ea.

"Graţierea va fi una dintre componentele unui pachet de măsuri. Pentru a rezolva, măcar parţial, problema din închisori conform recomandărilor pe care le-a făcut inclusiv Comisia Europeană a Drepturilor Omului”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu la digi24.

Reamintim în context, apropos de "dispreţul" cu care oficialii UE ar privi România din cauza protestatarilor, că, după dezbaterea despre protestul #REZIST, din Comisia de Libertăţi Civile, Justiţie şi Drepturi Cetăţeneşti a Parlamentului European (LIBE), principalele grupuri parlamentare europene au transmis mesaje fără precedent pentru România.

Socialiştii s-au dezis de Dragnea şi au condamnat ferm momentul OUG 13, iar prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi-a exprimat admiraţia pentru protestul #REZIST, scrie reportervitual.ro

''Demonstrează o reală schimbare a societăţii româneşti şi românii ar trebui să fie foarte mândri de ei înşişi pentru atitudinea lor'', a declarat Timmermans cu privire la proteste.

Un alt socialist, Gernot Erler, deputat social-democrat în Bundestag şi fost ministru de stat în Ministerul de Externe al Germaniei, declară despre guvernarea PSD: ”Suntem foarte frustraţi şi dezamăgiţi de ceea ce face PSD acolo.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne