Tăriceanu, făcut knock-out: "Supărat că UE se amestecă în treburile României, se duce la Bruxelles să se plângă"

Acuzat de Călin Popescu Tăriceanu că a făcut o afirmaţie "pur politicianistă" referitoare la legătura dintre scandalul OUG 13 şi intrarea României în Schengen cu spaţiul aerian, fostul premier Dacian Cioloş îi dă o replică pe măsură celui de-al doilea om în stat.
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
07.04.2017

Supărat că Uniunea Europeană "se amestecă" în treburile României, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se duce la Bruxelles să se plângă de aşa-zise derapaje ale justiţiei, a remarcat ironic fostul premier Dacian Cioloş.

"Domnul Tăriceanu ne dă asigurări că nu vom întra nici anul acesta în spaţiul Schengen. Din păcate, are dreptate. Asta, nu din cauza momentelor electorale din altă parte ci, în primul rând, din cauza incoerenţelor de acasă. În acest context, spune că declaraţia mea de ieri, că România ar fi avut şanse să intre în Schengen încă din acest an, ar fi, citez, o invenţie politicianista. Afirmaţia mea se bazează pe discuţii avute anul trecut cu lideri ai statelor membre care au amânat această decizie în Consiliu, precum şi discuţii cu Comisia Europeană referitoare la evoluţia şi viitorul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe Justiţie", a declarat Cioloş, citat de hotnews.ro.

Potrivit fostului premier, în cel mai recent raport MCV, a fost evident că, dincolo de îngrijorări reale legate de abordări tip OUG 13, limbajul a fost pozitiv, raportul remarcând evoluţia bună a instituţiilor din justiţie, iar prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a spus în mai multe rânduri că România este foarte aproape de a fi în situaţia încheierii MCV.

"În general, nu există faptă fără răsplată şi nu există iresponsabilitate fără consecinţe. Este îngrijorător că domnul Tăriceanu vrea ca românii să creadă că suntem oropsiţii Europei şi că o anumită percepţie negativă despre România ar exista mai ales din cauza altora. Din păcate, la începutul acestui an, s-a văzut clar din cauza cărui tip de comportament al unor politicieni de la noi există această percepţie. Şi s-a mai văzut că reacţia celor care au apărat în stradă statul de drept şi lupta împotriva corupţiei a fost nu doar apreciată în toată Europa şi în lume, dar a fost chiar luată ca exemplu de atitudine şi acţiune civică", a explicat Cioloş.

"De altfel, în deplină consonanţă logică, supărat că UE se amestecă în treburile României, domnul Tăriceanu se duce la Bruxelles să se plângă de aşa-zise derapaje ale justiţiei. Nu mai e nimic de adăugat", a concluzionat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor