Tăriceanu, nemulţumit de Guvernul Cioloş

Actualul guvern de tehnocraţi condus de premierul Dacian Cioloş este unul "prezidenţial", consideră şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu
Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

"I-am spus şi preşedintelui (Iohannis - n.r.) în cele două rânduri de consultări pe care le-am avut că nu susţin o asemenea formulă. I-am spus că partidele politice s-au degajat de responsabilităţile pe care le au - ar fi trebuit să negocieze şi să-i propună preşedintelui un premier. Au făcut-o cu jumătate de gură sau nu au făcut-o. (...) Nu fac niciun fel de dezvăluire improprie. Când i-am spus preşedintelui acest lucru, a zâmbit într-un mod neobişnuit.

Nu îl caracterizează acest zâmbet, aşa, oarecum de satisfacţie că ajunge preşedintele să fie cel care ia decizia în această privinţă. Şi a făcut-o. A profitat de această conjunctură şi a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu o formulă improprie pentru democraţie şi Constituţie, dar proprie preşedintelui", a declarat duminică, la TVR1, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă actualul Cabinet este unul "prezidenţial", Tăriceanu a replicat: "Da. Formula politică nu este corectă. Se înlătură ceea ce am numit democraţia reprezentativă. Guvernul trebuie să fie expresia unei majorităţi din Parlament care este rezultată prin votul cetăţenilor. Lucrul acesta, cu actualul Guvern, nu se vede. Este un guvern de tehnocraţi care poartă amprenta dorinţei preşedintelui de a avea propriul guvern şi de avea o formulă care nu este politică".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne